به گفته رئیس سازمان غذا و دارو، شیر خشک به دلیل بروز مشکلاتی در زمینه نقل و انتقال ارز دچار کمبودهایی شده است.

موضوع تامین شیر خشک به میزان کافی، یکی از مسائلی است که سازمان غذا و دارو برای آن از راهکارهایی مانند واردات نمونه های خارجی تا به تعادل رسیدن بازار عرضه و تقاضا استفاده می کند.

پیام های مخاطبان و همین طور بررسی های میدانی خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، نشان از آن داشت که داروخانه های دولتی شیر خشک تولید داخل را موجود دارند یا تنها برخی از برندها را دارند.

داروخانه ها علت کمبود برخی از برندهای شیر خشک را مسائل پولی و سهمیه بندی بر اساس کد ملی اعلام کرده اند.

بررسی ها نشان می دهند که برخی صاحب نظران معتقدند اختصاص ارز برای شیر خشک باید به شکل بهتری انجام می‌شد تا شاهد بروز این گونه مسائل نباشیم.

 سیدحیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: به دلیل این که ارز تامین شیر خشک ترجیحی است، این احتمال وجود دارد که مقداری از آن قاچاق شود. با ثبت شیر خشک در سامانه تی‌تک مشکل نشتی و قاچاق شیر خشک بر طرف خواهد شد.

به گفته وی شیر خشک به دلیل بروز مشکلاتی در زمینه نقل و انتقال ارز دچار کمبودهایی شده بود که الان این کمبود بر طرف شده است و مدتی زمان می برد تا بازار به حال عادی خود برگردد.

محمدرضا دری، نایب رئیس انجمن داروسازان ایران نیز در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان  گفت: برخی مشکلات در زمینه تامین ارز برای کارخانجات، منجر به اختلال در تولید شیر خشک  شده است.

او گفت: در زمینه تامین شیر خشک، تخصیص ارز از سمت بانک مرکزی انجام می شود و این کار به خوبی انجام نشده است. همین امر سبب بروز اختلال در تولید و تامین شیر خشک شده است.

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران بیان کرد: در زمینه تامین و توزیع شیر خشک سازمان غذا و دارو کمترین تقصیر را دارد.

دری گفت: در شرایط فعلی، یک نوع تقاضای القایی بین خانواده ها به دلیل شرایط موجود ایجاد شده است و خانواده ها بیشتر از نیاز خود شیر خشک تهیه می کنند و همین موضوع سبب نمود کمبود شیر خشک در جامعه می شود.

او گفت: ارز تک نرخی راه نجات کمبودهای دارویی و شیر خشک است. ارز چند نرخی باعث کمبود و فساد در حوزه دارو می شود. منابع ارزی با اختلاف قیمت، نیازمند نظارت و کنترل لازم هستند که زمان بر است.

علی پیرصالحی، عضو سندیکای داروهای منابع انسانی هم گفت: پنج شرکت تولید کننده شیر خشک در کشور داریم که از لحاط ظرفیت، بیش از توانشان تولید دارند و تاکنون صادرات هم داشته ایم؛ اما امسال ارز به موقع در اختیار آن ها قرار نگرفته و باعث ایجاد کمبود شده است.

او گفت: به همین خاطر سازمان غذا و دارو ملزم شده است قسمتی از کمبود شیر خشک را از طریق واردات تامین کند و داروخانه ها نیز ملزم شده اند بر اساس سقف تعیین شده شیر خشک توزیع کنند‌.

او ادامه داد: البته با توجه به این که شیر خشک از سوی داروخانه ها و از طریق ارائه کد ملی توزیع می شود، برخی از اتباع خارجی که در کشور کد ملی ندارند، داروخانه نیز بدون ثبت در سامانه نمی تواند به آن ها شیر خشک بدهد و دچار مشکل می شوند.

به گفته رئیس سازمان غذا و دارو ، توزیع شیر خشک در داروخانه ها انجام شده است؛ اما همچنان مخاطبان باشگاه خبرنگاران جوان در پیام هایی از نبود برندهای خاصی از شیر خشک در سطح داروخانه ها خبر می دهند. مسئله تامین شیر خشک نوزادان از موضوعات دارای اهمیت و نیازمند تلاش بیشتر مسئولان است؛ بنابراین از شما مخاطبان باشگاه خبرنگاران جوان درخواست می کنیم چنانچه با مشکل مشابهی مواجه شده اید، با ذکر مشخصات دقیق منطقه و نوع شیر خشک ناموجود در قسمت نظرات ما را در پیگیری هرچه بهتر این مسئله یاری کنید.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار