خط انتقال گاز «ایرانشهر - مکران - چابهار و کنارک» از سوی سرپرست ریاستجمهوری و با حضور وزیر نفت در استان سیستان و بلوچستان به بهرهبرداری رسمی رسید.
اجرای پروژه خط انتقال گاز «ایرانشهر - مکران - چابهار و کنارک» با سرمایهگذاری ۴۲۰ میلیون دلار به طول ۲۰۰ کیلومتر ۵۶ اینچ و ۹۰ کیلومتر، ۲۰، ۴۲ و ۱۶ اینچ پس از موفقیت در گازرسانی به شهرهای زابل و خاش، سومین طرح بزرگ گازی در استان پهناور سیستان و بلوچستان است که با افتتاح آن، قطار توسعه گاز به شهرهای جنوبی این استان و سواحل دریای عمان رسید که میتواند سبب اعتلای کیفیت زندگی و ایجاد سهولت در معیشت خانوارها شود و رونق اقتصادی و توسعه گردشگری فراوانی در استان را هم در پی دارد.
محمدرضا میرشکاری مدیرعامل شرکت گاز سیستان و بلوچستان با بیان اینکه گاز به عنوان محور توسعه میتواند به صورت مستقیم و غیرمستقیم در تولید و اشتغالزایی تاثیرگذار باشد، بیان کرد: این طرح از سال ۸۹ شروع و هم اکنون ۱۳ شهر گازدار هستند و همزمان در ۱۷ شهر هم عملیات لوله در نقاط مختلف در حال اجراست.
وی ادامه داد: چهار نیروگاه عمده سیستان و بلوچستان شامل نیروگاه گازی زاهدان، نیروگاه گازی بمپور، نیروگاه بخار ایرانشهر و نیروگاه سیکل ترکیبی چابهار به همراه ۲ صنعت کارخانه سیمان سیستان و سیمان خاش از گاز طبیعی بهرهمند هستند.
مدیرعامل شرکت گاز سیستان و بلوچستان گفت: شهرک صنعتی زاهدان واقع در جاده میرجاوه، شهرک صنعتی کامبوزیا، شهرک صنعتی کارگاهی زاهدان و شهرک صنعتی ایرانشهر نیز از گاز طبیعی برخوردار هستند.
وی اظهار کرد: امروز نیز با حضور وزیر نفت شاهد بهرهبرداری طرح گازرسانی به پنج شهر حوزه سیستان شامل محمد آباد، ادیمی، زهک، علی اکبر و بنجار هستیم که این اقدام با اجرای خط انتقال ۳۶ اینچ از زاهدان به دوراهی دشتک و از دوراهی دشتک به منطقه سیستان در اردیبهشت سال ۱۴۰۱ شروع و امروز به بهرهبرداری رسید.
میرشکاری گفت: در این طرح ۴۵ هزار خانوار در منطقه سیستان از گاز طبیعی بهرهمند خواهند شد که فعلا ظرفیت برای ۸۶ درصد خانوارها ایجاد شده است.
وی تاکید کرد: انتظار است با توجه به توسعه گاز و حل مساله بسیار مهم انرژی واحدهای تولیدی در سیستان و بلوچستان استقبال بیشتری توسط کارخانهها و کارگاههای زیر مجموعه شهرکهای صنعتی را شاهد باشیم، لازمه تحقق این امر استفاده از ظرفیتهای استانی است.