محققان آمريکايي اعلام کردند با وجودي که چربي هاي ترانس ميزان کلسترول بد خون يا ال دي ال را افزايش مي دهند تاثير ثابتي بر ميزان قند خون نمي گذارند.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ محققان دانشکده پزشکي هاروارد در بوستون در تحقيقاتي که در نشريه تغذيه باليني آمريکا منتشر شد اعلام کردند قند خون و انسولين ( هورموني که ميزان قند خون را تنظيم مي کند ) صرفنظر از اينکه افراد چه مقدار چربي ترانس مي خورند ، يکسان هستند.

کريستوس مانتزوروس رئيس گروه تحقيق دانشکده پزشکي هاروارد گفت : « رابطه بين چربي هاي ترانس و ميزان کلسترول بالا کاملا پذيرفته شده است اما اثر آن بر کنترل قند خون روشن نيست.

وي افزود : « گرچه نتايج مطالعات ديگر نشان داده است که مصرف اسيد چربي ترانس احتمالا با مقاومت در برابر انسولين و ديابت مرتبط است اما بررسي هاي مختلف نتايج ضد و نقيضي داشته است. »

چربي هاي ترانس در فراورده هاي حيواني و روغن هاي گياهي که به صورت شيميايي فرآوري شده اند ، يافت مي شود.

سازمان غذا و داروي آمريکا در پاسخ به مطالعات مربوط به مصرف بالاي اين ماده خطر آفرين براي قلب ، توليد کنندگان مواد غذايي و خوراکي را به نصب برچسب چربي ترانس روي بسته بندي هاي خوراکي ملزم کرده است.

برخي شهرها و ايالات آمريکا استفاده از چربي هاي ترانس را در رستوران ها يا مدارس ممنوع کرده اند.

محققان دانشکده پزشکي هاروارد به مدت چند هفته ميزان قند خون ، انسولين و کلسترول دويست و هشت نفر را که تحت رژيم غذايي با مصرف بالاي چربي هاي ترانس بودند  در پنج تحقيق مورد بررسي قرار دادند و سپس براي چند هفته چربي هاي ديگري نظير روغن نخل و سويا را جايگزين چربي هاي ترانس کردند.

در اين تحقيقات ، افرادي که رژيم غذايي حاوي چربي هاي ترانس داشتند با افرادي که رژيم غذايي بدون چربي ترانس داشتند مقايسه شدند و هيچ تغييري در ميزان قند خون يا انسولين اين افراد بوجود نيامد.

به گزارش خبرگزاري رويترز ، اما محققان دريافتند ميزان کلسترول خوب يا اچ دي ال در طول چند هفته مصرف چربي هاي ترانس کاهش و ميزان کلسترول بد يا ال دي ال افزايش يافت./ح
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار