به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، صنایع دستی به روش های سنتی ساختن کالاها اطلاق میگردد که در آن از ماشین آلات و خطوط تولید صنعتی خبری نیست.
صنایع دستی نوعی کار است که در آن لوازم تزئینی و کاربردی تنها با استفاده از دست یا ابزار ساده ساخته میشود.
صنایع دستی که با عشق وعلاقه نسل به نسل منتقل می شود، ولی متاسفانه با وجود کیفیت و تنوع در آمد حاصل از آن کمتر از ارزش واقعی هنر دستان هنرمندان است.
مظفر تقییان یکی از فعالان حوزه صنایع دستی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به تنوع رشته های صنایع دستی استان تهران گفت: بافت قالی و قاليچه، روکاری (دوخت نقشها و طرحهای اصيل و سنتی بر روی پارچه با استفاده از سوزن يا قلاب و به کمک نخهای رنگين)، جاجيم بافی، چادرشب بافی، نمد مالی، سفالگری و سراميک سازی و همچنین رشته های شیشه گری، مصنوعات چرمی، چاپ کلاقه ای، ساخت مصنوعات تزئینی، آهنگری هنری، معرق چوب، منبت چوب از جمله صنايع دستی رايج در استان تهران بودند که متاسفانه برخی از این صنایع در حال حاضر تقريباً منسوخ شدند.
وی با بیان اینکه هنر دست موجب ارزشمندی صنایع دستی می شود، گفت : اخیر قیمت مواد اولیه صنایع دستی افزایش داشته ولی موجب افزایش چشمگیر قیمت ها نشده است.
تقییان خاطر نشان کرد: امروز توجه دولت و گرایش مردم به صنایع دستی نسبت به سال های گذشته بیشتر شده که این امر موجب دلگرمی فعالان صنایع دستی در کشور شده است.
وی با ارزیابی مثبت از برگزاری جلسات ونشست های مشترک مسولان در استان برای جلوگیری از منسوخ شدن صنایع دستی و حذف واسطه ها گفت: در پی تشکیل کارگروه های صنایع دستی، صنعت گران در حوزه تولید ، بازار فروش و کارگاه های اموزشی مستقیم فعالیت می کنند که به واسطه کاهش فاصله از تولید تا عرضه در حفظ این صنعت و کوتاه شدن دست واسطه ها موثر واقع خواهد شد.
این فعال صنایع دستی با اشاره به عمده ترين مشكلات صنايع دستي كشور خاطر نشان كرد: يكي از عمده ترين مشكلات اين صنعت آشنا نبودن مردم با فرهنگ استفاده از صنايع دستي است که امید است با فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در این حوزه، صنايع دستي به بخشي از زندگي مردم تبديل شود.
وی در پایان با اشاره به اینکه دست به دست شدن کالاها از جمله صنایع دستی موجب افزایش قیمت می شود، گفت: نقش پررنگ واسطه ها و دلالان که هنر را نمی شناسد در خرید ارزان صنایع دستی چالش اصلی فراروی هنرمندان و معضل برزگ هنر در کشور شده است.
وی ادامه داد: دلالان با خرید ارزان صنایع دستی از هنرمندان ، این آثار را در بازار با قیمت های بالایی به فروش می رساند به طوری که هنرمندان صنایع دستی در پشت سد دلالان و سودجویان هیچ گاه به ارزش واقعی دسترنج خود دست نمی یابند.
شایان ذکر است ؛با توجه بیشتر مسئولان و دست اندر کاران در راستای تبلیغ و ترویج صنایع دستی به منظور بازاریابی در داخل و خارج کشور با شیوه های نوین تبلیغاتی، حمایت و تشویق بخش خصوصی به منظور سرمایه گذاری در این بخش، مسیر توسعه صنایع دستی در استان های کشور بیش از پیش هموار خواهد شد./س