شاهین صالحی متخصص پزشکی ورزشی در گفتگو با خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران با اشاره به اینکه تردمیل و دوچرخه ثابت هر دو برای ارتقای ظرفیت هوازی ورزشکاران است گفت: از هر دو این وسیله برای بازتوانی آسیب های مختلف در ورزشکاران استفاده می شود.
وی با بیان تفاوت های بین این دو وسیله کمکی تصریح کرد: اگر کسی در زاویه خم و راست شدن زانو مشکلی داشته باشد در استفاده از تردمیل محدودیتی ندارد اما برای استفاده از دوچرخه ثابت معمولا هر فردی زاویه حدود 90 تا 100 درجه باید توانایی خم کردن زانو را داشته باشند.
صالحی در ادامه اظهار داشت: هنگام قرار گرفتن روی تردمیل تمام وزن بدن روی پا قرار می گیرد که این برای افرادی که آتروز زانو دارند می توان آسیب رسان باشد.
این متخصص پزشکی ورزشی در ادامه تشریح کرد: برای این افراد استفاده از دوچرخه ثابت به دلیل که قسمت زیادی از وزن افراد بر روی دوچرخه منتقل می شود و قسمت کمتری روی پاها قرار می گیرد مناسب تر است.
وی در ادامه افزود: در تردمیل به علت اینکه فرد به طور کامل وزن خود را روی تردمیل به طور کامل تحمل می کند میزان انرژی مصرفی که فرد روی تردمیل دارد بالاتر از میزان انرژی مصرفی در دوچرخه ثابت دارد و این برای افرادی که قصد کم کردن وزن دارند مناسبت تر است.
صالحی با اشاره به اینکه هر کدام از این دستگاه ها نکاتی دارند که فرد باید ضمن استفاده از آنها را رعایت کند گفت: اگر فرد دچار بیماری از جمله بیماری های قلبی است باید حتما به سرعت توجه داشته باشد .
وی با بیان اینکه افرادی که مشکل تعادل دارند در استفاده از دوچرخه راحت تر هستند و افرادی که آرتروز زانو دارند در استفاده از تردمیل راحت تر هستند توصیه کرد: هنگام استفاده از این وسایل با یک پزشک متخصص ورزشی مشورت کنند تا نکات لازم را یاد آور شود.
وی خاطر نشان کرد: افراد مسن و یا افرادی بیماری های جانبی از جمله، دیابت و بیماری های قلبی دارند زمانی که قصد استفاده از دستگاه های هوازی را دارند باید حتما از لحاظ قلبی و عروقی بررسی شوند./ع2