روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در پایگاه اینترنتی خود با انتشار گزارشی به تحولات اخیر بازار گندم پرداخت.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت: نقشه جهانی تجارت گندم بوسیله کسانی مانند «جورج هاروِی» از نو ترسیم می‌شود. هاروی که اهل سنگاپور است سال‌ها از گندم استرالیایی در کارخانه‌های تولید آرد در جنوب شرق آسیا که مدیریت آنها را بر عهده داشت، استفاده می‌کرد. در دسامبر گذشته وی تغییر رویه داد و گندم آرژانتینی را برای آسیاب‌های خود برگزید. این تغییر به عنوان «دروی بی‌نظیر» تعبیر شد. دلار باارزش بالا در کنار نفت ارزان بازار جهانی چند میلیارد دلاری گندم را متحول کرد. سیلوهای انباشته از گندم، تولیدکنندگان را به یافتن بازارهای جدید ترغیب می‌کند و این در حالی است که بهای پایین نفت، هزینه‌های حمل و نقل را نیز کاهش داده است.

بالارفتن ارزش دلار سبب تضعیف کشاورزان آمریکا، دومین تولیدکننده گندم در جهان پس از کانادا، شده و بازار گندم را از روسیه گرفته تا آرژانتین بسیار رقابتی ساخته است. به گونه‌ای که گندم فرانسه به اندونزی می‌رود و گندم روسیه از بازار نیجریه سر درآورده است.

با توجه به میزان تولید در سال زراعی جدید، روسیه در حال تبدیل شدن به بزرگترین صادرکننده گندم در جهان است. براساس گزارش «یو اس دی ای» صادرات روسیه در سال جاری میلادی با 3 درصد افزایش نسبت به سال پیش به 23.5 میلیون تن خواهد رسید. پیش‌بینی می‌شود میزان صادرات آمریکا در سال جاری به کمترین میزان آن در 44 سال گذشته حدود 21.8 میلیون تن برسد. هارور، مدیر اجرایی گروه سنگاپوری کارخانجات تهیه آرد «انترفلور» در این خصوص گفت: روسیه گندم زیادی دارد که سبب کاهش بهای گندم در آینده خواهد شد.

در ادامه این گزارش آمده است: با کاهش بهای گندم، و بالارفتن ارزش دلار در مقابل ارزهای دیگر که در اواخر ژانویه (31 روز منتهی به 11 بهمن) براساس شاخص وال استریت ژورنال، به بالاترین میزان خود در 13 سال گذشته رسید، خرید گندم آمریکابرای واردکنندگانی که از ارزهای دیگر استفاده می‌کنند گران تمام می‌شود. به این ترتیب آمریکا باید منتظر از دست دادن سهم بیشتری از بازار گندم و وارد شدن کالاهای خارجی به این کشور باشد.

نگارنده در ادامه نوشت: ذخیره جهانی گندم در سال زراعی 2015-2016 به 213 میلیون تن افزایش یافته است. این رقم براساس اعلام کمیسیون بین‌المللی غلات از سال 1960 بی‌سابقه بوده است. همچنین این شورا اعلام کرده است برای سال زراعی 2016-2017 با در نظر گرفتن برداشت مطلوب، تنها افزایش اندکی نسبت به این رقم قابل پیش‌بینی است. این تغییر در نقشه جهانی بازار گندم با کاهش بی‌سابقه بهای نفت در 20 ماهه گذشته که کاهش هزینه‌های حمل و نقل را به ارمغان آورده است، سرعت یافته است.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار