نخست‌وزیر انگلیس و سران 6 کشور عرب حوزه خلیج‌فارس بر مقابله با آنچه اقدامات ایران در راستای بی‌ثبات کردن منطقه خواندند، توافق کردند.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پرس تی وی ؛ "ترزا می"، نخست‌وزیر انگلیس و سران 6 کشور عرب حوزه خلیج‌فارس برای مقابله با ایران با ادعای بی‌ثبات کردن منطقه، توافق کردند.

این تصمیم در پایان نشست دو روزه شورای همکاری خلیج‌فارس در بحرین اتخاذ شد. این شورا متشکل از کشورهای بحرین، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی است.

به گزارش آسوشیتد پرس، در بیانیۀ پایانی این نشست از ایران خواسته شد تا سیاست خود در منطقه را تغییر داده و به اصول قوانین بین‌المللی پایبند باشد.

در این بیانیه آمده است ایران باید آنچه را که «مداخله در امور داخلی کشورهای عربی حوزۀ خلیج‌ (فارس)» خوانده می‌شود، متوقف کند.

نخست‌وزیر انگلیس نیز در این نشست با تشریح سیاست‌های دولت کشورش  در زمینۀ گسترش روابط با کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس، به نقش ایران در منطقه پرداخت و گفت انگلیس آماده است با کشورهای عضو شورا برای مقابله با "اقدامات تهاجمی ایران" همکاری کند.

وی مدعی شد: ما باید به مقابله با دولت‌هایی که نفوذ آن‌ها بی‌ثباتی منطقه را افزایش می‌دهد، ادامه دهیم.

نخست‌وزیر انگلیس مدعی شد: می‌خواهم به شما اطمینان دهم که من آشکارا تهدیدی را که ایران متوجه منطقۀ خلیج (فارس) و در بُعدی وسیع‌تر، متوجه خاورمیانه می‌کند، می‌بینم.

می این اظهارات را در حالی بیان کرد که انگلیس یکی از امضاکنندگان توافق هسته‌ای با ایران است. این توافق 23 تیر سال گذشته بین ایران و کشورهای گروه 1+5 شامل امریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه، چین و آلمان در وینِ اتریش امضا شد. بر اساس برنامۀ جامع اقدام مشترک (برجام)، قرار شد در ازای محدود شدن بخشی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران، همۀ تحریم‌های بین‌المللی و یک‌جانبۀ مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران لغو ‌شود.

ایران و انگلیس اخیراً اقدام به بازگشایی سفارتخانه‌های خود در تهران و لندن و تبادل سفرا کردند. پروازهای مستقیم بریتیش ‌ایرویز بین تهران و لندن نیز پس از توافق هسته‌ای مجدداً برقرار شد.

می در این سفر با حمد بن عیسی آل‌خلیفه، پادشاه بحرین، ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی، و صباح الاحمد جابر الصباح، امیر کویت، دیدار و گفتگو کرد.

انگلیس تا قبل از عضویت در اتحادیۀ اروپا، با کشورهای خاورمیانه و مخصوصاً کشورهای حوزۀ خلیج‌فارس روابط تجاری و سیاسی نزدیکی داشت. به نظر می‌رسد اکنون با خروج این کشور از اتحادیۀ اروپا، ترزا می درصدد احیای این روابط است. انگلیس همچنین در حال ساخت یک پایگاه دریایی جدید در بحرین است.

سفر دو روزۀ می به منامه و شرکت در نشست شورای همکاری خلیج‌فارس در شرایطی صورت گرفت که نقض گستردۀ حقوق بشر در بحرین، انتقادات بسیاری را برانگیخته است.

منامه از هیچ تلاشی برای سرکوب مخالفان و فعالان حقوق بشر فروگذار نکرده است. در تاریخ 23 اسفند 1389، نیروهایی از عربستان سعودی و امارات متحدۀ عربی برای کمک به دولت منامه در سرکوب تظاهرات مسالمت‎آمیزِ مردم، به بحرین اعزام شدند.

از آن زمان تاکنون بسیاری از مخالفان رژیم آل خلیفه جان خود را ازدست‌داده‌اند، در جریان تظاهرات علیه این رژیم زخمی شده‎اند یا در بازداشت به سر می‎برند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۰ ۱۸ آذر ۱۳۹۵
به نظر می رسد انگلیس برای چاپیدن بیشتر سرمایه مالی منطقه برای کشورهای عربی در حال دم تکان دادن است .بهترین راه آن هم تفرقه افکنی آنها از یک طرف و جهالت اعراب از طرف دیگر است
آخرین اخبار