اعضای کانون وکلای دادگستری کشور، خروج آمریکا از برجام به عنوان نقض آشکار پیمان بین المللی را محکوم کردند.

کانون وکلای کشور خروج آمریکا از برجام را محکوم کردبه گزارش گروه استان‎های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد؛ خروج آمریکا از توافق هسته‌ای برجام به عنوان نقض آشکار پیمان بین المللی، در بند اول بیانیه پایانی سی امین همایش اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) در شهرکرد، محکوم شد.

در این بند از بیانیه آمده است:

اتحادیه سراسری با عنایت به جایگاه پیمان ۱+۵ مربوط به فعالیت‌های مشروع و مسالمت آمیز هسته‌ای ایران موسوم به برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) که متکی و مبتنی به مصوبه شورای امنیت و منشور سازمان ملل بوده، اقدامات غیر حقوقی و عهد شکنانه دولت آمریکا که منجر به خروج از برجام گردیده را رفتاری خلاف قواعد مسلم حقوق بین الملل و تهدید صلح و امنیت بین المللی تلقی کرده و به شدت محکوم می‌نماید و آمادگی کامل خود را در راستای حفظ و حمایت از منافع ملی و مصالح عالیه کشور اعلام می‌دارد.

ادامه این بیانیه می‌افزاید:

۲- با تاکید بر اینکه کانون‌های وکلا سرمایه‌های علمی و حقوقی کشور هستند و نقش آنان در فرایند قانون گذاری غیر قابل انکار است، لذا بر اساس اصول حقوقی و مقررات بین المللی، خصوصاً سند هاوانا، سزاوار‌ترین جهت تنظیم و تدوین مقررات، حرفه‌ای خود می‌باشد؛ بنابراین نادیده گرفتن نقش این نهاد در تهیه و تنظیم هر گونه طرح و لایحه مرتبط با حوزه تخصصی خود، ناقض حقوق اساسی و شهروندی می‌باشد.
۳- کانون‌های وکلای دادگستری بر این باورند که دخالت در حوزه وکالت و مشاوره حقوقی مانند سایر حوزه‌های تخصصی و علمی، باید مبتنی بر صلاحیت علمی و توانایی‌های اشخاص و متناسب با نیاز‌های جامعه باشد؛ لذا دخالت اشخاص غیر متخصص در این حوزه به شکل فردی یا موسسه حقوقی، مصداق بارز جرم تظاهر به امر وکالت بوده و چنین امری مغایر با امنیت قضایی و حقوق اساسی ملت می‌باشد. جلوگیری از ثبت و برخورد قضایی با این گونه اشخاص مورد مطالبه است.
۴- اتحادیه تاکید و انتظار دارد مفاد مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان قانون حاکم مبنی بر برابری شأن وکیل و قاضی و تأمینات شغلی در مقام دفاع با رعایت اصل تساوی وکلای دادگستری در دستگاه عدالت معمول و مجری گردد، لذا اتحادیه خواستار آن است که با توسل به ساز و کار‌های قانونی نسبت به رفع مشکل از وکلایی که به مناسبت دفاع از موکلین خود گرفتار شده اند، اقدام مقتضی و عاجل بعمل آید.
۵- تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ حق دسترسی آزاد مردم به وکیل را محدود می‌کند و خلاف اصل ۳۵ قانون اساسی و قواعد بین المللی و مغایر میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی که به تصویب مجلسین نیز رسیده و همچنین مغایر حقوق شهروندی بوده و این نشست به لحاظ در شرف انقضاء بودن دوره آزمایشی این قانون، به حذف تبصره مذکور در مصوبات آتی مجلس تأکید دارد.
۶- هیأت عمومی بر گردش آزاد اطلاعات و دسترسی اختیاری آحاد ملت در جهت نظارت بهتر و شفافیت هر چه تمام تر، به عنوان یکی از مظاهر حقوق شهروندی تأکید و اصرار دارد.
۷- اتحادیه تأکید دارد که کانون‌های وکلای دادگستری از شمول قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی که مبتنی بر مبانی اقتصادی است خارج بوده و تصمیم هیات مقررات زدایی و تسهیل مجوز‌های کسب وکار که کانون‌های وکلا را مکلف به ثبت نام در سامانه کسب و کار وزارت اقتصاد و دارایی نموده است، مخالف قوانین و ماهیت حرفه مستقل وکالت است و ملازمه با دخالت دولت در این امر دارد.

گفتنی است: سی امین همایش اتحادیه سراسری کانون وکلای دادگستری ایران (اسکودا) در روز‌های چهارشنبه و پنج شنبه ۱۹ و ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ به میزبانی استان چهارمحال و بختیاری برگزار شد.

لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهور، مرتضی شهبازینیا رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران و چهره‎های سرشناس رشته حقوق کشور، و استاندار و جمعی از مسئولان استان چهارمحال و بختیاری در افتتاحیه این همایش دو روزه در شهرکرد شرکت داشتند.

انتهای پیام/ش

خروج آمریکا از برجام، نقض آشکار پیمان بین المللی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار