جمالی‌نژادبا اشاره به حجم بالای خسارات سیل به مناطق مختلف کشور گفت: برای بازسازی مدارس به ۴۴۰ میلیارد توماناعتبار نیاز داریم.

نیاز به اعتبار ۴۴۰ میلیارد تومانی برای تعمیر مدارس سیل زده/ برخی مدارس غیردولتی در فضای مسکونی بنا شدندبه گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی جمالی‌نژاد معاون عمرانی وزیر کشور در برنامه تلویزیونی پرسشگر درباره وضعیت نوسازی و بازسازی مدارس مناطق سیل‌زده با اشاره به اینکه ۲۵ استان کشور درگیر سیل شدند، اظهار کرد: شاهد بسیج همگانی برای ساماندهی به شرایط بودیم همچنین استان‌های معین برای این کار انتخاب شدند.

وی ادامه داد: حجم بالایی از خسارات را در مناطق سیل‌زده شاهد بودیم که در گلستان ۲۰، در لرستان ۱۱۲ و در خوزستان ۸۰ مدرسه تخریبی داریم، همچنین برخی مدارس نیازمند بازسازی و تعمیرات هستند که در گلستان و لرستان هر کدام ۳۰۰ مدرسه، در خوزستان ۸۰ مدرسه و در سایر استان‌ها ۵۳۲ مدرسه داریم و در مجموع حدود چهار هزار میلیارد تومان خسارت به مدارس وارد شده علاوه بر آن ۱۸۰ هزار واحد مسکونی نیازمند بازسازی است.

معاون عمرانی وزیر کشور با اشاره به اینکه طبق برآوردهای اولیه تاکنون بر اثر  ۳۵ هزار میلیارد تومان آسیب به زیرساخت‌های کشور وارد کرده است، گفت: طبق بررسی‌های انجام شده برای بازسازی مدارس آسیب‌دیده هم به ترتیب  ۸۶ میلیارد تومان در گلستان، ۱۷۰ میلیارد تومان در لرستان،  ۱۰۰ میلیارد تومان در خوزستان و۴۴ میلیارد تومان  در سایر استان‌ها نیاز داریم.

جمالی‌نژاد با اشاره به طیف گسترده کاری کاری تصریح کرد: در جریان سیل اولویت اصلی سرپناه دادن به مردم بود و دستگاه‌های مختلف کشور با ایجاد کمیته نوسازی و بازسازی، نظارت و بازرسی و خیرین مدرسه‌ساز وارد عمل شدند و این موضوع با راهبری واحد وزارت کشور انجام می‌شود.

مدارس را می‌توان با امکانات نرم‌افزاری بهبود بخشید

وی درباره پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چقدر زمان لازم است تا شرایط مدارس مناسب شود؟ گفت:  اعتبارات بسیار زیادی لازم داریم تا مدارس در شان مردم باشد البته اکنون مدارس غیردولتی به کمک آمده‌اند هرچند برخی از این مدارس  در منازل مسکونی مدرسه دایر شده‌اند که روی آن هم باید بحث کرد.

معاون عمرانی وزیر کشور تاکید کرد: برخی از مدارس را می‌توان با امکانات نرم‌افزاری بهبود بخشید و با توجه به سابقه کاری که به عنوان شهردار دارم می‌دانم که تعامل با دوستان آموزش و پرورشی مشکل است و باید برای اجرای طرح‌های این شرایط  را تسهیل کرد.

جمالی‌نژاد از  اعلام آمادگی سازمان شهرداری‌ها با سازمان نوسازی مدارس  برای ایجاد راهکار‌های مشترک تسهیل‌گری برای تغییرکاربری فضاهای آموزشی فرسوده خبر داد و  گفت: آماده هستیم تا مدارس فرسوده در نقاط استراتژیک را با حمایت‌های خود ساماندهی کنیم.

معاون عمرانی وزیر کشور درباره وضعیت فیزیکی دانشگاهی اظهار کرد: با توجه به اینکه وسعت فیزیکی دانشگاه‌ها بالاتر است و  معمولا چندهکتاری هستند بنابراین از نظر بهینه سازی فضا و استفاده از املاک مازاد شرایط بهتری دارند.

جمالی‌نژاد بیان کرد: در فضاهای آموزشی دانشگاه‌ها می‌توان ارزش افزوده‌های ایجاد کرد و اقداماتی انجام شد که منجر به تولید صنایع فرهنگی و استفاده از آن برای دانشگاه شد همانطور که در زمان فعالیت به عنوان شهردار اصفهان با دانشگاه توافق کردیم تا صنایع فرهنگی مرتبط در اماکنی عرضه شود.

 معاون عمرانی وزیر کشور تاکید کرد: اگر نهاد‌های مختلف ظرفیت‌های خود را  به درستی بشناسند می‌توانند اقداماتی به نفع مجموعه کاری خود ترتیب دهند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.