رئیس اداره حفاظت منابع طبیعی شمال استان کرمان گفت: امسال با اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال ۸۰ هزار اصله درخت از گیاه نیمه انگلی لورانتوس، پاکسازی می‌شوند.

پاکسازی ۸۰ هزار اصله درخت از گیاه نیمه انگلی لورانتوسبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، نسرین فرامرزپور رئیس اداره حفاظت و حمایت از عرصه‌های منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان گفت: طرح مبارزه با گیاه نیمه انگلی لورانتوس، امسال در سطح ۳ هزار و ۷۵۰ هکتار از اراضی جنگلی در شهرستان‌های ارزوئیه، شهربابک و سیرجان با اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی آغاز شده است که در این طرح ۸۰ هزار اصله درخت، شامل: درختان: ارژن، قوسک، بادام کوهی و کهکم از این گیاه نیمه انگلی پاکسازی می‌شوند.

او افزود: این طرح به تفکیک در حوزه مطالعات آبخیز قادر آباد سه چاه مزار شهرستان ارزوئیه به مساحت هزار و ۵۰۰ هکتار و تعداد ۳۵ هزار اصله درخت، در حوزه مطالعات آبخیز پلنگی سفلی شهرستان سیرجان به مساحت هزار و ۵۰۰ هکتار و تعداد ۳۰ هزار اصله درخت و حوزه مطالعات آبخیز شهری شهرستان شهربابک به مساحت ۷۵۰ هکتار و تعداد ۱۵ هزار اصله درخت درحال اجرای عملیات و پاکسازی است.

فرامزپور با بیان اینکه این پروژه از ۱۵ مرداد آغاز و تا ۱۵ مهر ادامه دارد، افزود: کار مبارزه با این گیاه نیمه انگلی در مدت دو ماه در قالب ۳ قرارداد با شرکت تعاونی‌های فراگیر بهره برداران منابع طبیعی شهرستان‌ها که از طریق بند ب ماده ۱۲ قانون مدیریت خدمات کشوری، برنده پیمان‌های مبارزه با این آفت شده اند، صورت می‌گیرد.

او از اشتغال مستقیم هزار و ۸۰۰ نفر روز کارگر در مدت ۲ ماه، برای مبارزه با گیاه نیم انگلی لورانتوس سخن گفت و راه مبارزه با این گیاه نیمه انگلی را هرس سرشاخه‌های آلوده و از بین بردن آن‌ها از طریق سوزاندن در خارج از عرصه عنوان کرد و افزود: این دو کار، باعث پاکسازی عرصه از این گیاه نیمه انگلی می‌شود که امسال در ۳ شهرستان صورت گرفته و یا در حال انجام است.

رئیس اداره حفاظت و حمایت از عرصه‌های منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان، هدف از اجرای این پروژه را حفظ جنگل و درخت حنگلی و از بین بردن آفات و بیماری‌های آن‌ها عنوان کرد و تصریح کرد: در صورتی که این آفات و بیماری ها، پاکسازی نشوند به درختان باغی هم حمله ور و سبب خسارت به آن‌ها و کاهش محصولات باغی و میوه‌ای می‌شوند.

او گفت: در کل جنگل‌های شمال استان کرمان، سطحی بالغ بر ۴۰۰ هزار هکتار به آفت نیمه انگلی لورانتوس آلوده شده اندکه از این مقدار، سطحی معادل ۳۰۰ هزار هکتار در شهرستان‌های بافت، بم، رفسنجان، بردسیر، ارزوئیه، رابر، شهربابک و سیرجان جز مناطق بحرانی قرار دارند که مبارزه با این سطح به اعتبارات زیادی نیاز دارد.

لورانتوس، مخور یا مویزک عسلی با نام علمی Loranthus europaeus نامگذاری شده و این گیاه نیمه انگلی، یک گونه انگلی است که بر روی درختان بومی منطقه از جمله: بادام کوهی، قوسک، کهکم و ارژن رشد می‌کند.

این گیاه، یک بوته همیشه سبز نیمه انگلی است که روی گیاه میزبان می‌روید و آب و مقادیر غذایی را از گیاه میزبان، برداشت می‌کند؛ ولی، خودش قادر به فتوسنتز و غذاسازی نیست و با عمل جذب آب و شیره نباتی از گیاه میزبان، باعث ضعف گیاه میزبان و در نهایت خشک شدن آن می‌شود.

بذر این گیاه، اکثرا به وسیله پرندگان منتقل می‌شود و به وسیله ماده چسبناکی که ویسین یا مویزک عسلی نام دارد، احاطه می‌شود و به شاخه‌ها می‌چسبد و پس از چند ماه، شروع به جوانه زنی و تولید ریشه جوان می‌کند که این ریشه جوان به سرعت به داخل اندام گیاه میزبان، نفوذ کرده و به تدریج این سلول‌ها به شکل اندام مکنده درآمده و سپس در زیر پوست رشد کرده و به موازات شاخه رشد می‌کند.

بهترین راه مبارزه، هرس شاخه‌های آلوده و سوزاندن آن ها، خارج از محدوده جنگل و بهترین زمان برای مبارزه با آن، قبل از رسیدن کامل بذر لورانتوس در فصل بهار و پاییز است.

عرصه‌های جنگلی شمال استان، بالغ بر یک میلیون و ده هزارهکتار مساحت دارند که بروز خشکسالی‌های اخیر، سبب شیوع آفات و بیماری‌های مختلف در حدود ۶۰۰ هزار هکتار از این اراضی با گونه‌های جنگلی متفاوت شده اند.

اداره حفاظت از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی، در طول چندین سال، کار مبارزه با گیاه نیمه انگلی لورانتوس، آفت تشی، کرم ساقه خوار و زنبور مغزخوار، ملخ کوهاندار، موش تاغزار و شپشک سفید تاغزار را در دستور کار خود قرار داده است.

انتهای پیام/س

مبارزه با  گیاه نیمه انگلی لورانتوس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار