صادق زاده، مدیر کل بهزیستی استان کرمان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، با اشاره به اینکه در مقطعی شاهد حضور معتادان متجاهر در اماکن عمومی بودیم، گفت: برای ساماندهی این وضعیت، جلسات متعددی گذاشته شد و خیلی از دستگاهها پای کار آمدند و در جلسهای با حضور نیروی انتظامی، شهرداری، شورای هماهنگی مواد مخدر، بهزیستی و دانشگاه علومپزشکی قرار شد معتادان متجاهر را کنترل کنیم.
او افزود: در مرحله نخست مقرر شد با پذیرش ۸۰ معتاد متجاهر، کار را شروع کنیم که برای ساماندهی این معتادان به چهار مرکز غربالگری کرونا، قرنطینه و بعد از نگهداری نیاز بود و در همان گام اول، ۳۸۶ نفر وارد اردوگاه ۱۵۰ نفری ما شدند.
صادق زاده تصریح کرد: در حالی که قرار بر جمعآوری ۸۰ معتاد بود، ۳۸۶ معتاد وارد مراکز ما شدند که تمامی ۳۸۶ نفر مبتلا به کرونا بودند.
او بیان داشت: در ابتدا، همه برای ساماندهی این معتادان پای کار آمدند، اما وقتی جمعآوری و به مراکز نگهداری منتقل شدند، بهزیستی تنها ماند با این وجود، کار را ادامه دادیم و توانستیم موفقیتهای خوبی را در این عرصه کسب کنیم.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان گفت: در مرحلهی بعد نیز هزار و ۳۶۰ معتاد متجاهر در استان جمعآوری شد و این وظیفه همچنان بر دوش بهزیستی ماند، طوری که مجبور شدیم به خاطر کرونا، اردوگاههای ماده ۱۵ را نیز به ماده ۱۶ تبدیل کنیم تا بتوانیم این معتادان را تحت پوشش قرار دهیم.
صادق زاده افزود: در حال حاضر می توانیم با افتخار بگوییم، هزار و ۲۰۰ معتاد متجاهر که در خیابان آواره بودند و کرونا هم داشتند، درمان شده و در مراکز ما هستند.
او تصریح کرد: امروز در ترخیصشان مردد هستیم، چرا که کاملا پاک هستند و نگرانیم مجدد به سمت مواد بروند و زحماتمان هدر برود.
مدیر کل بهزیستی استان کرمان با بیان اینکه در زمینهی جمعآوری معتادان متجاهر، به همراهی دستگاههای دیگر نیاز داریم، بیان داشت: با وجود همهی مشکلات و کمبودهایی که داریم، در حال برنامهریزی هستیم تا مرحلهی جدید جمعآوری معتادان را نیز انجام دهیم.
صادق زاده با اشاره به اینکه ۷۰ درصد معتادان متجاهر شغل یا خانواده دارند و تنها ۳۰ درصد از آنها بیپناه هستند، گفت: تقاضا داریم همه دستگاههای ذیربط به ما کمک کنند تا بیش از سه میلیارد تومانی که هزینه شده و زحماتی که در این شرایط کرونا متحمل شده اند، هدر نرود.
او افزود: اعتیاد در استان کرمان وضعیت خوبی ندارد و شیوع آن در استان ما بیشتر از کشور است.
صادق زاده تصریح کرد: برخی خانوادهها که از طریق سیستم مشاورهی ما برای فرزندانشان مشاورهی ازدواج میخواهند، وقتی میپرسیم آیا مشکلی دارد؟ میگویند نه، هیچ مشکلی ندارد، فقط کمی اعتیاد دارد که آن هم، طوری نیست و این، یک مشکل جدی در جامعه است.
او با بیان اینکه شیوع اعتیاد در بین دختران به شدت در حال افزایش است، بیان داشت: یکی از دلایل آن شایعاتیست که در مورد لاغری و زیبایی در آرایشگاههای زنانه رواج پیدا کرده است.
صادق زاده گفت: متأسفانه اکثریت نوزادان سرراهی که به پروشگاه سپرده میشوند نیز اعتیاد دارند.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان دلیل شیوع بالای اعتیاد در استان را نزدیکی به مرزهای شرقی دانست و گفت: اگرچه استان ما مرزی نیست، اما نزدیکی ما به مرز، تبعاتی را به دنبال داشته که یک مورد آن همین اعتیاد است.
او با اشاره به اینکه ماهانه رقمهای هنگفتی را در استان، صرف اعتیاد کودکان میکنیم، افزود: نوزادان سرراهی که در شیرخوارگاه پذیرش میکنیم اکثریت دچار اعتیاد هستند، گاهی نوزادی چند ماهه که لباس ندارد را اول باید ببریم تا اعتیادش درمان شود.
صادق زاده بیان داشت: آمار رسمی که داریم نشان میدهد در استان کرمان ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار معتاد داریم که بیشترین فراوانی در سن ۱۵ تا ۲۵ مشاهده می شود، البته آمارهای غیر رسمی تعداد بیشتری را اعلام میکنند.
انتهای پیام/ب