معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تهران گفت: همه ساله در فصل گرما بیماری مشترک انسان و حیوان از طریق گزش کنه در دام افزایش می یابد.

مهدی سلوکانه معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، نسبت به شیوع تب کریمه کنگو هشدار داد و گفت: همه ساله در فصل گرما بیماری مشترک دام و انسان از طریق گزش کنه، تماس مستقیم با خون یا لاشه حیوان آلوده به انسان سالم منتقل می شود.

وی افزود: کشاورزان، روستاییان و سایر افرادی که در تماس مستقیم با دام هستند، باید دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند‌.

این مقام مسئول گفت: بیماری تب کریمه کنگو، بیماری ویروسی حاد تب دار و خونریزی دهنده مشترک بین انسان و دام است که از طریق گزش کنه و تماس مستقیم با خون لاشه حیوان آلوده به انسان منتقل می شود.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تهران با بیان اینکه مخزن اصلی این ویروس در کنه است،  گفت: این بیماری در ابتدا در منطقه اوکراین و سپس کنگو مشاهده شد، از این رو اسم آن را تب کریمه کنگو گذاشتند که ۳۰ تا ۷۰ درصد منجر به مرگ و میر می شود.

به گفته وی، گرچه این بیماری در گاو، گوسفند و بز بدون علایم یا حداکثر با تب چندروزه همراه است، اما در انسان منجر به بروز علایم می شود، از این رو دامداران و افرادی که در کشتارگاه با دام سروکار دارند باید مراقبت های خاص را به عمل آورند.

سلوکانه ادامه داد: افرادی که در کشتارگاه فعالیت می‌کنند، از لباس های آستین دار رنگ روشن استفاده کنند تا کنه بر روی آن قابل تشخیص باشد، همچنین بعد از اتمام کار نسبت به شست و شوی دست ها اقدام کنند.

این مقام مسئول در توصیه ای به دامداران گفت: با گرم شدن هوا و کاهش بارندگی در فصل تابستان به دامداران توصیه می شود که نسبت به سم پاشی و استفاده از آفت کش در اسطبل و انبارها اقدام کنند چرا که سم پاشی واحدهای دامداری از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۹۲۳ هزار متر مربع از جایگاه های دام سم پاشی شد، گفت: بنابر آمار ۷۳ هزار راس گاو و ۱۱۵ هزار راس بز و گوسفند هم سم‌پاشی شدند که با توجه به محدودیت بودجه دستگاه های دولتی، بسیاری از این امور توسط دامداران بصورت مداوم باید انجام شود.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تهران با تاکید بر نگهداری لاشه به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از کشتار در پیش سرد بیان کرد: گرچه در ابتدا این طرح به دلیل افت ۱ تا ۲ درصدی لاشه مورد انتقاد قصابان بود، اما در بحث بهداشت دام حائز اهمیت است، از این رو نگهداری حداقل ۲۴ ساعت در پیشسرد خطر ویروس احتمالی را از بین می برد.

ضرورت نگهداری گوشت و جگر ۴۸ ساعت پس از خرید در یخچال

سلوکانه افزود: خانوارها در بحث خرید تمامی فرآورده های خام دامی همچون گوشت، مرغ و ماهی از مغازه و قصابی های معتبر خریداری کنند، ضمن اجتناب از کشتار غیر مجاز دام، برای اطمینان بیشتر گوشت را بلافاصله پس از خرید مصرف نکنند و حداقل گوشت را ۲۴ ساعت و جگر را ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری کنند.

وی با تاکید بر پخت کامل فرآورده های خام دامی بیان کرد: با پخت گوشت، مرغ و تخم مرغ در دمای بالای ۵۰ درجه ویروس بطور کامل از بین می رود.

این مقام مسئول در پایان با اشاره به اینکه مخزن اصلی ویروس تب کریمه کنگو در طبیعت، کنه ها هستند، گفت: در حیوانات ویروس بدون علایم و در برخی مواقع با تب چند روزه مشاهده می شود، اما در انسان باید مراقبت های خاص انجام شود چرا که این بیماری ۳۰ تا ۷۰ درصد منجر به مرگ و میر می شود‌.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار