به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، امروز روش تهیه یک غذای خوشمزه افغانی را برای شما داریم، شور نخود که یک میان وعده عالی به شمار میرود بین مردم افغانستان کاملا شناخته شده است. این غذای مقوی، مغذی و لذیذ اغلب در سفرهخانههای سنتی یا در کنار خیابان روی چرخدستی پخته و عرضه میشود؛ و مصرف آن بهخصوص در روزهای سرد سال تقویتکننده سیستم ایمنی بدن و پیشگیریکننده از ابتلا به بیمارهای عفونی و ویروسی بهویژه سرماخوردگی است و برای کسانی که بیماریهای خودایمنی همچون اماس دارند، بسیار توصیه میشود.
با ورود غذاهای فرنگی به سفره ما ایرانیان، مصرف غذاهای حاوی حبوبات کاهش یافته است در حالی که همین نخودآب که همراه پیاز و ادویه پخته میشود، چنان خواص تغذیهای دارد که اگر سایر استانها به ارزش غذایی و درمانی آن پی ببرند، حتما آن را طبخ و تهیه خواهند کرد.
این غذا به دلیل فیبر زیادی که دارد، ملین است و در پاکسازی و تخلیه رودهها دخالت مستقیم دارد و از ایجاد یبوست پیشگیری میکند. همچنین، چون سرشار از ویتامینهای گروه B است، به رفع خستگی و سستی و غم کمک میکند و مصرف مستمر آن به مدت چند ماه برای رفع ریزش مو بسیار موثر است.
همچنین آب نخود پخته مُدر (ادرار آور) و برای التیام سرفه و عفونت ریوی مفید و درمانکننده گرفتگی صداست و به کاهش تورم لثهها کمک میکند و پژوهشها نشان داده است، ضدعفونیکننده مجاری ادرار است.
تنها نقطه ضعف نخودآب، نفاخ بودن آن است که برای کاهش این مشکل این غذا را باید بهتدریج و نه یکباره در برنامه غذایی وارد کنید، ضمن این که خیس کردن نخود و خوب پختن آن بهترین روش برای کاهش حالت نفاخی است. زیره و گلپر نیز بهترین راه برای رفع نفخ شور نخود است.
شور نخود را همراه با آبغوره و یا سرکه میل کنید.
بیشتر بخوانید:
مواد لازم برای شور نخود:
نخود: ۴۰۰ گرم
پیاز متوسط: ۳ عدد
روغن: ۷۵ گرم
آرد گندم سبوس دار: ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار کافی
طرز تهیه شور نخود افغانی:
۱- نخود را از شب قبل خیس میکنیم و صاف میکنیم.
۲- پیازها را خرد میکنیم با روغن سرخ میکنیم تا طلایی شود.
۳- نخودها را به پیاز داغ اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم نمک و فلفل و زردچوبه و ۴ لیوان آب را اضافه میکنیم. شعله را کم کرده و با حرارت ملایم نخودها را میپزیم.
۴- در آخر که نخودها خوب پخته شد آرد را در نصف استکان آب سرد مخلوط به نخود اضافه میکنیم. بعد از اینکه چند جوش خورد شعله را خاموش میکنیم. این غذا را میتوانید همراه با آبغوره و یا سرکه میل کنید.
سایر نکات
*اگر دوست داشتین در مدت زمان کمتر این غذا بپزه، میتونین داخل آرام پز مواد بعد از سرخ شدن داخل پیاز، داخل آرام پز بپزین، ولی نمک را اضافه نکنید، چون باعث میشه نخود در حین پخت اصلا نپزه.
*بعد از پخت کامل داخل قابلمه که ریختین در مرحله آخر نمک اضافه بکنید.
* این غذا را را با یکی از توشیهای معروف افغانستان به نام چکنی هم میل میکنند.
*چکنی از سبزیهای معطر و گوجه خام یا نرسیده و فلفل سبز تند و سرکه تهیه میشود. این چاشنی بسیار خوشمزه است. (همه این مواد را با رنده برقی رنده ریز میکنیم)
منبع: نیک شو
انتهای پیام/