تامین نرخ غذای دانشجویی مسئله‌ای است که در زمان بازگشایی حضوری، دانشگاه‌ها را با مشکل مواجه می‌کند.

 به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، این روز‌ها همه مردم با وضعیت بد اقتصادی کشور رو به رو هستند؛ چرا که افزایش قیمت اجناس به هفته و ماه نمی‌کشد و روزانه شاهد بروز این واقعه هستیم.

حتی در برخی از اجناس قیمت‌ها به صورت ساعتی بالا می‌کشند و حتی در یک شهر نرخ وسایل در چند مغازه کاملا متفاوت با یک دیگر هستند و کسی هم نیست که جلوی افزایش نرخ قیمت‌ها یا این تورم افسار گسیخته را بگیرد، تورمی که باعث آزار و اذیت هر قشری از جامعه می‌شود و فرقی نمی‌کند که افراد در چه شغلی فعالیت داشته باشند، چرا که این معضل اساسی و مشترک بین مردم کشورمان است.

تورم معضل اساسی چند ماه اخیر کشور نیست، بلکه چند سالی می‌شود که همه ما با این غول بی شاخ و دم مواجه هستیم و روز به روز افزایش قیمت‌ها امانمان را بریده است، اما در دوران کرونا این قیمت‌ها نسبت به گذشته رشد چشمگیری داشته است و باعث ضربه اقتصادی به تمامی مردم و حتی دانشگاه‌ها شده است.

یکی از معضلات دانشگاه‌ها در حال حاضر با وجود ویروس کرونا نرخ غذای دانشجویی است که روسای دانشگاهی و معاونان آن‌ها در تامین هزینه‌ها اندر خم یک کوچه باقی مانده اند و نمی‌دانند که در زمان حضوری شدن آموزش‌ها چگونه به تامین هزینه‌ها اقدام کنند؟

رستوران‌های دانشگاه‌های کشور ۴ ترمی می‌شود که بسته هستند و با مصوبه وزیر علوم و ستاد ملی مقابله با کرونا قرار است که در آینده‌ای نزدیک رنگ و بوی حضور دانشجویان را مجدد به خود احساس کنند، اما این بازگشایی‌ها با نارضایتی معاونان و روسای دانشگاهی رو به روست؛ چرا که در آخرین اطلاعیه صندوق رفاه دانشجویی نرخ غذا تا ۴۰ درصد افزایش داشته است و همین موضوع معضل اساسی دانشگاه‌های کشور است و آن‌ها مدعی هستند که به علت افزایش هزینه‌های دانشگاه‌ها دیگر نمی‌توانند نرخ غذای دانشجویی را تامین کنند.

شاید برخی‌ها به اشتباه فکر کنند که قیمت غذا یا نرخ اجاره بهای خوابگاه‌ها کمتر گریبانگیر دانشجویان دانشگاه‌های دولتی شود، اما این طرز فکر کاملا نادرست است؛ چرا که قطعا دانشجویان غیر بومی با افزایش اجاره بهای خوابگاه‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند و گفتنی است که طی چند سال اخیر این افزایش با رشد چشمگیری مواجه بوده است و هرچه مقطع تحصیلی دانشجو بالاتر روند به همان مراتب هم قیمت‌ها رشد خواهند داشت.

گفتنی است که نرخ غذای دانشجویی که از سوی صندوق رفاه دانشجویان تامین می‌شود طی ۳ سال گذشته افزایش قیمت صد در صدی را تجربه کرده است و این معضل نه تنها نودانشجویان را بلکه ذهن و فکر مابقی دانشجویان را هم به خود مشغول کرده و نفس آن‌ها را به شماره انداخته است. قیمت غذای دانشجویان در سال تحصیلی ۹۷ برای غذای کم هزینه ۸۶۰ تومان، برای غذای متوسط ۱۲۵۰ و برای غذای پرهزینه ۱۴۰۰ بوده است و هم اکنون این نرخ برای غذای کم هزینه ۲۱۰۰ تومان، غذای متوسط هزینه ۳۰۰۰ تومان و ناهار و شام پر هزینه ۳۵۰۰ تومان است.

این قیمت‌ها به اندازه‌ای رشد یافته که شاید هیچ دانشجویی در آن زمان فکر نمی‌کرد که هم اکنون باید روزی چنین پرداخت‌هایی را برای غذای خود داشته باشد.

نرخ غذای دانشجویی در سال تحصیلی جدید به شرح زیر اعلام شده است:

افزایش چشمگیر نرخ غذای دانشجویی؛ معضل این روز‌های جامعه دانشگاهی/ چه کسی پاسخگو است؟

توضیحات رئیس سابق صندوق رفاه دانشجویان درباره نرخ غذا

ناصر مطیعی رئیس سابق صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم  در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره نرخ غذای دانشجویی در ترم تحصیلی ۱۴۰۰_۱۴۰۱ اظهار کرد: نرخ غذای دانشجویی در سال تحصیلی جدید برای وعده‌های کم هزینه ۱۵۰۰ تومان، برای غذای متوسط ۲۱۰۰ تومان و برای غذا‌های پرهزینه ۲۵۰۰ تومان مصوب و به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است.

او افزود: در غذای کم‌هزینه که نرخ آن ۱۵۰۰ تومان است تنها ۹ درصد از آن را از دانشجویان دریافت می‌کنیم و برای غذا‌هایی با هزینه متوسط هم ۱۱ درصد قیمت تمام شده نرخ غذا از دانشجویان دانشگاه‌های دولتی گرفته می‌شود و بقیه آن به پای دانشگاه‌ها خواهد بود تا هزینه را پرداخت کنند.

افزایش چشمگیر نرخ غذای دانشجویی؛ معضل این روز‌های جامعه دانشگاهی/ چه کسی پاسخگو است؟

مسئولان معضل غذای دانشجویی را حل کنند

رضا مهدی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: در زمان بازگشایی حضوری دانشگاه‌ها قطعا دو مسئله گریبانگیر جامعه دانشگاهی خواهد شد که شامل نرخ غذای دانشجویی و خوابگاه هاست.

او افزود: به علت مسائل و مشکلات اقتصادی نمی‌توانیم نرخ غذای دانشجویی را تامین کنیم و اگر قرار باشد که دانشجویان به دانشگاه بیایند صد در صد با مشکل پذیرایی از آن‌ها مواجه خواهیم شد، البته وزیر علوم در این زمینه نامه‌ای را به سازمان برنامه و بودجه نوشته است، اما تاکنون خبری از آن نبوده است.

مهدی تصریح کرد: بهترین گزینه این است که قبل از بازگشایی دانشگاه‌ها درباره نرخ غذای دانشجویی تصمیم گیری شود و سپس اقدام به حضور دانشجویان در دانشگاه، خوابگاه یا رستوران کنیم.

افزایش چشمگیر نرخ غذای دانشجویی؛ معضل این روز‌های جامعه دانشگاهی/ چه کسی پاسخگو است؟

گلایه رئیس دانشگاه تهران از نرخ غذای دانشجویی

محمود نیلی احمد آبادی رئیس سابق دانشگاه تهران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بودجه دانشگاه در لایحه ۱۴۰۰ گفت: بودجه دانشگاه تهران در لایحه ۱۴۰۰ متوسط حدود ۴۶ درصد افزایش یافته است.

او ادامه داد: تامین نرخ غذای دانشجویی و نگهداری خوابگاه‌ها از مهم‌ترین مشکلاتی است که در زمان بازگشایی حضوری دانشگاه‌ها با آن مواجه می‌شویم؛ هر پرس غذای دانشجویان تا ۲۵ هزار تومان است؛ در صورتی که صندوق رفاه دانشجویان در این زمینه تنها ۲ هزار تومان از دانشجویان هزینه غذا دریافت می‌کند و مابقی بر عهده خودمان است.

نیلی احمد آبادی تصریح کرد: طی دو سال گذشته از محل هدفمندی یارانه‌ها برای غذای دانشجویان به دانشگاه تهران کمک رسانی شده است و بودجه دانشگاه تهران در این دو سال برای هزینه‌ها پاسخگو نبوده است.

او ادامه داد: نگرانی ما در تامین هزینه غذای دانشجویان است که در حال حاضر با تفاوت شدید قیمت و افزایش آن مواجه شده ایم و امیدواریم که وزارت علوم و سازمان بودجه برای این معضل چاره بیندیشد.

افزایش چشمگیر نرخ غذای دانشجویی؛ معضل این روز‌های جامعه دانشگاهی/ چه کسی پاسخگو است؟

مسئولان دولت و سازمان برنامه و بودجه باید اهمیت زیادی به آموزش عالی کشور داشته باشند و با توجه به اینکه حدود ۴ ترم دانشجویان به شیوه مجازی آموزش دیده اند باید سیاست‌هایی اتخاذ شود تا بتوان مشکلات دانشجویی را به زودی زود رفع کرد تا مسئولان دانشگاه‌ها و دانشجویان در زمان بازگشایی حضوری با معضل غذا و خوابگاه و ... رو به رو نشوند.

گزارش از نادیا عابد

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۱ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
دانشجو در این شرایط اقتصادی چطور از پس این هزینه ها بربیاد؟ همین مجازی ادمه بدید. اقتصاد درست کنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۴ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
دانشگاه فرهنگیان این دو سه سال که کرونا هست و دانشگاه ها تعطیل هستن 700 هزارتومن سال 1399 و یک میلیون تومان از امسال به عنوان هزینه غذا و خوابگاه از دانشجو ها کسر میکند در صورتی که دانشگاه تعصیل است . ایا این اسلامی و حلال است ؟ یا دزدی در روز روشن ؟ دانشگاه ای که میخواهد معلم پرورش دهد چرا خودش از معلم دزدی میکند !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۶ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
والا ما که قبل کرونا غذا میگرفتیم یه ملاقه خورش میدادن با یه کفگیر برنج
تنها خوبی که داشت نون های باقی مونده صبح بود که باید ناهارو رو با 5 6 تا نون میزدیم
بعضی وقتا هم که مرغ داشتیم که انقدر بیمزه بود ماکارونی رو ترجیح میدادیم.تازه این از یه دانشگاه خوب کشور بود
خلاصش اینکه اگه سوسیس تخم مرغ اختراع نشده بود ما مرده بودیم
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۱۴:۵۲ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
سلام ،

دانشگاه واحد پیام نور ما ، یک ساختمان ۲۰۰ متر مربعی ، اجاره از فرمانداری بود ،
دانشگاه آزاد ما در رشته کامپیوتر فقط یک کامپوتر در کارگاه درس عملی داشت .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۶ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
حالا مگه باز شده که به فکر غذا هستید؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۴ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
این تصاویر مال کدوم دانشگاهه که نوشابه میدن و اینقدر تمیزه؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
آرش
۱۴:۲۷ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
درس خوندن هم شده لاکچری فقط مخصوص بچه پولداراست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۷ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
جوانان عزیز به بنده که داداش کوچک شما هستم گوش کنید

خانواده پولداری هستید بخونید

اما اگه نیستید ، سرمایه خودتون ، مملکت تون ، جوانیتون و ... رو از دست خواهید داد و محکوم بع ناامیدی محض می شوید
Iran (Islamic Republic of)
دانشجو
۱۴:۱۷ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
لطفا تا کشور دچار مشکل هست دانشگاه ها غیرحضوری باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۳ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
یادش بخیر آن روزها !!!
قیمت غذای سه وعده دانشجویی حداکثر 50(پنجاه) ریال :
صبحانه ؛ کره و مربا یا پنیر باچای و یک بطری شیرشیشه ای کوچک شیر رویهم 10(ده) ریال .
ناهار : چلو خورشت سبزی یا چلو قیمه با یک نوشابه شیشه ای و ماست15(پانزده) ریال ، زرشک پلو با مرغ ، سوپ نوشابه کوچک شیشه ای 20 ( بیست) ریال .
شام : ماکرونی با گوشت فراوان با نوشابه یا بیفتک با سیب زمینی سرخ کرده و لوبیا با نوشابه ویا مرغ سوخاری با سیب زمینی سرخ کرده و لوبیا با نوشابه هرکدام 25(بیست وپنج)ریال .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۳ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
دانشگاه های شریف و تهران و امیر کبیر باید مجانی باشه و با بهترین کیفیت
کلا غذای دانشجویی باید بر اساس رتبه و نمره کنکور باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۳ ۱۸ آبان ۱۴۰۰
دولت فقط باید پول غذای بچه درسخونا رو بده
Iran (Islamic Republic of)
حسام الدین
۱۳:۳۰ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
با این وضع قیمت ها، احتمالا من از ادامه تحصیل انصراف بدم؛ چون از پس این هزینه ها بر نمیام .. نه فقط من، بلکه اکثر دانشجوها .. حالا منتظر باشید که علم بزودی در کشورمان با یک پیشرفت عجیب و غریب مواجه بشه و نخبه ها به کشور برگردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۳ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
سلام چرا زیر ساختهای آموزش مجازی رو تقویت نمیکنید؟؟؟
آخرین اخبار