شهردار کرمان گفت: مدیران شهرداری، حتی با هویت حقیقی خود نیز حق موضع‌گیری و حمایت رسمی از کاندیدا‌های انتخابات را ندارند.

سعید شعرباف، در جلسۀ شورای مدیران شهرداری، با اشاره به ابلاغ ضوابط داخلی فعالیت‌های انتخاباتی کارکنان شهرداری کرمان، گفت: با توجه به اینکه قانون کلی برای کلیه کارمندان نهاد‌های دولتی و عمومی، درخصوص منع هرگونه فعالیت انتخاباتی وجود دارد، نیازی به وضع قانون جدید در این زمینه نمی‌بینیم؛ اما رعایت و تأکید بر برخی ضوابط داخلی به منطور ممانعت از ایجاد شبهات، ضروری است.

او با تأکید بر اینکه بسیار مهم است شهرداری به‌عنوان یک نهاد اجتماعی و مردمی، کاملاً بی‌طرف و مستقل از جریان‌های سیاسی باقی بماند، افزود: براساس قانون، استفاده از امکانات و فضای اداری در راستای انتخابات برای تمام کارمندان شهرداری ممنوع است که در صورت مشاهدۀ موارد، به‌سرعت و متناسب با میزان تخلف، جرایم سنگینی در کمیتۀ انضباطی شهرداری اِعمال خواهد شد.

شهردار کرمان تصریح کرد: تأکید و ضابطه ابلاغی متمایز شهرداری کرمان به منظور حفظ شأن اجتماعی این نهاد، این است که فعالیت انتخاباتی علنی و موضع‌گیری رسمی کارکنان شهرداری کرمان که پست‌های مدیریتی رسمی دارند، به‌عنوان یک شخص حقیقی نیز ممنوعیت دارد و مشمول همان قواعد و جریمه‌های انضباطی خواهد شد.

شعرباف بیان کرد: برای مثال، یک فرد دارای پست مدیریتی در شهرداری کرمان نمی‌تواند پای یک بیانیۀ رسمی حمایت از شخص یا جریان انتخاباتی را امضا کند، نمی‌تواند سخنران یک جلسۀ انتخاباتی باشد و موضع علنی بگیرد، نمی‌تواند مسئولیت رسمی قانونی در یک ستاد را عهده‌دار شود و مواردی از این‌دست که به تشخیص کمیته انضباطی، به موضع‌گیری رسمی و علنی تعبیر شود. فلسفه این ممنوعیت هم واضح است، شخصیت حقیقی و حقوقی مدیران ما قابل تفکیک نیستند و این موضع‌گیری‌ها، خواسته یا ناخواسته، در افکار عمومی، به شهرداری منتسب خواهند شد.

شهردار کرمان گفت: هر فردی در جمهوری‌اسلامی می‌تواند و باید فعالیت سیاسی سالم داشته باشد و از این حیث منعی برای هیچ‌یک از کارمندان و مدیران شهرداری نیست؛ اما اگر از بدنۀ مدیریتی، کسی می‌خواهد فعالیت رسمی و علنی سیاسی در انتخابات داشته باشد، حتماً باید استعفا دهد.

شعرباف، با اشاره به رصد این موضوع از سوی مدیران حراست در شهرداری، تأکید کرد: شهرداری یک نهاد اجتماعی و متعلق به همۀ مردم، با همۀ تفکرات و اعتقادات است، لذا در این رابطه با کسی تعارف نداریم؛ نباید حتی اندک‌شائبه‌ای درخصوص حمایت شهرداری کرمان از یک جریان یا شخص ایجاد شود.

شهردار کرمان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ابلاغیۀ وزیر کشور، مسئولیت رصد و پیگیری هرگونه تخلفی در حوزۀ حجاب و عفاف در شهرداری را با مدیران عامل سازمان‌ها، شهرداران مناطق و مدیران حراست دانست.

شعرباف افزود: در صورت مشاهدۀ موردی از رعایت نکردن موازین ابلاغی مرتبط با حجاب و عفاف به ویژه در بدنه کارمندی شهرداری، ابتدا با تذکر حضوری از سوی بدنه حراست و پس از آن در صورت حل‌نشدن موضوع، با پیگیری جدی موضوع در کمیتۀ انضباطی، تخلف را پیگیری خواهیم کرد.

شهردار کرمان به مجوز‌هایی که ازسوی برخی سازمان‌ها و مناطق برای استفاده از معابر از سوی اصناف داده شده اشاره کرد و گفت: در برخی موارد، عرض معبر به اندازۀ کافی نیست و ایجاد مزاحمت برای مردم می کند و حتی اگر از گذشته هم قراردادی بسته شده است، حتماً باید مجدد بررسی و با فرض اثبات تخلف، به‌سرعت جمع‌آوری شود.

شعرباف با تأکید بر اینکه پس از ارایۀ اولین گزارشِ تخلف در معابرِ عمومی، باید دستور جمع‌آوری داده شود، افزود: در چندماه گذشته و در همین زمینه، با تخلفات برخی از اصناف در معابرِ بلوار «حمزه» و «هزارویکشب» و خیابان‌های مجاور برخورد کرده‌ایم و این روند را پس از بررسی شکایات، باید با قدرت ادامه دهیم.

او تصریح کرد: برای ایجاد خیابان‌ها و معابر ویژۀ غذا برنامه‌ریزی داریم که بتواند زمینه‌ای قانونی و رسمی و بدون مشکلات و مزاحمت‌ها را برای شهروندان فراهم کند که میدان «توحید» (ارگ)، نمونه‌ای از این رویکرد جدید است.

شهردار کرمان با بیان اینکه برپایی مواکب مذهبی نباید منجر به ایجاد اضرار و حق‌الناس برای شهروندان شود، افزود: چند مورد گزارش مستند در باب سد معبر و ایجاد مشکل ترافیکی از سوی موکب‌های مذهبی داشته‌ایم که سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی، وظیفه دارد به ‌سرعت در دستور کار قرار دهد و تذکرات لازم را برای رفع مشکل ابلاغ کند.

 

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.