سفیر ایران در تونس در گفتگوی تفصیلی با باشگاه خبرنگاران جوان:

لغو روادید بین ایران و تونس برای افزایش روابط است

برای بررسی روابط ایران و تونس پس از لغو ویزا برای گردشگران با میرمسعود حسینیان سفیر کشورمان در تونس به گفتگو نشستیم.

گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان- محمد امیرحسینی؛ پس از شهادت آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی بیش از شصت نفر از سران، مقامات ارشد کشور‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی با حضور در محل سالن اجلاس سران تهران به مقام رئیس‌جمهور، وزیر امور خارجه و دیگر شهدای خدمت ادای احترام کردند.

یکی از روسای جمهوری که در مراسم یادبود شهید رئیسی حضور داشت قیس سعید رئیس‌جمهور تونس بود. نکته حائز اهمیت حضور رئیس‌جمهور در تهران این بود که این سفر پس از پنجاه سال به ایران انجام شد و این امر نشان‌دهنده نگاه دولت سیزدهم و شخص آیت‌الله رئیسی برای توسعه روابط با کشور‌های آفریقایی است.

نکته دیگر در روابط ایران و تونس لغو ویزای ورود گردشگران ایرانی به کشور تونس از ۱۵ ژوئن (۲۶ خرداد) بود که نشان می‌دهد دو کشور مهم آسیا و آفریقا عزم راسخی برای گسترش روابط دارند.

به همین دلیل برای بررسی کم‌وکیف روابط تهران و تونس با میرمسعود حسینیان سفیر جمهوری اسلامی ایران در تونس به گفتگو نشستیم.

حسینیان قبل از خدمت به‌عنوان سفیر ایران در تونس، در مسئولیت‌هایی ازجمله معاون مدیرکل خاورمیانه و شمال آفریقا، مدیرکل خاورمیانه و شمال آفریقا، مشاور وزیر خارجه در امور خاورمیانه، کاردار سفارت سوریه، لبنان، دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ایران در قاهره پایتخت مصر و سرکنسول ایران در کربلا نقش‌آفرینی کرده است.

متن گفتگو به شرح ذیل است:

باشگاه خبرنگاران جوان: شاهد بودیم که آقای قیس سعید رئیس جمهور تونس در مراسم یادبود شهید رئیسی حضور یافت. در دولت آقای رئیسی چه اقداماتی برای بهبود روابط برداشته شد و الان روابط در چه سطحی است؟

دولت سیزدهم به ریاست شهید آیت‌الله رئیسی از همان روز‌های نخستین فعالیت بر گسترش روابط خارجی با کشور‌های جهان و به‌خصوص مسلمان و آفریقایی همت فراوان داشت.

دیدار تاریخی دو رئیس‌جمهور تونس و ایران در الجزایر که تنها چند ماه پیش از شهادت رئیس‌جمهور کشورمان اتفاق افتاد باب جدیدی در روابط دو کشور گشود و روح جدیدی به روابط داد.

ایجاد خط مستقیم هوایی و خط کشتیرانی دو هدف مهم ایران و تونس

پس از آن حضور تاریخی رئیس‌جمهور تونس و وزیر امور خارجه این کشور و هیئت عالی رتبه در تهران (پس از بیش از پنجاه سال) در مراسم تشییع و ادای احترام به شهدای خدمت و دیدار بی‌نظیر و بسیار مهم آقای قیس سعید رئیس‌جمهور با مقام معظم رهبری و فرمایشات ایشان در تعریف از شخص رئیس‌جمهور و ملت تونس و تاکید ایشان مبنی بر لزوم اقدامات میدانی و اجرای توافقات سابق، موجب شد در روز‌های اخیر شاهد اقدامات مثبت دولت جمهوری تونس در جهت ارتقای روابط با جمهوری اسلامی ایران باشیم. 

ایجاد خط مستقیم هوایی و خط کشتیرانی دو هدف مهم ایران و تونس

بحمدالله روابط سیاسی و فرهنگی در سطح بسیار خوبی است و استقبال وزیر خارجه در روز دوم ورود از سفیر جمهوری اسلامی ایران و پذیرش سفیر توسط رئیس‌جمهور در روز سوم ورود که تقریبا بی‌سابقه است نشانگر اراده دو کشور در گسترش روابط است و طبعا توسعه روابط اقتصادی نیازبه تلاش بیشتر طرفین دارد.

لغو روادید بین ایران و تونس برای افزایش روابط است

باشگاه خبرنگاران جوان: شهادت آقای رئیسی در تونس چه بازتابی داشت؟ و از ایشان چگونه یاد کردند؟

شهادت رئیس‌جمهور و هیئت همراه ایشان به‌خصوص شهید امیرعبداللهیان با ابراز همدردی و تسلیت و تعزیت از بالاترین مقامات کشور تا مردم عادی تونس همراه بود به گونه‌ای که حضور جمعیتی که حتی از شهر‌های دیگر به سفارت یا اقامتگاه سفیر برای عرض تسلیت آماده بودند بیش از تصور بود.

سفر هیئت رسمی به ایران و امضای دفتر یادبود از سوی بیش از دویست نفر از مقامات از جمله چهل سفیر، نماینده سفارت، احزاب و گروه‌ها و مردم دال براین امر است. 

دولت و مردم تونس از رئیس‌جمهور شهید کشورمان به‌عنوان شخصیتی که لحظه‌ای از خدمت به کشورش غافل نشد یاد می‌کردند و شهید امیرعبداللهیان را دیپلماتی در بالاترین سطح توصیف و استواری ایران را در سخت‌ترین شرایط می‌ستودند.

باشگاه خبرنگاران جوان: دولتمردان تونس چه جایگاهی برای ایران در عرصه جهانی قائل هستند؟

ایران در نگاه دولتمردان تونس و مردم این کشور، دولتی پیشرو، شجاع و بزرگ است که پیشرفت‌های آن در سایه تمامی موانع و مشکلات باید سرمشق سایر ملت‌های آزاده قرار گیرد.

پیشرفت‌های اقتصادی ایران، تحولات سیاسی، عدم تزلزل در ارکان نظام حتی با شهادت رئیس‌جمهور و وزیر خارجه، موضع رسمی ایران در قبال فلسطین به‌ویژه بعد از ۷ اکتبر و به‌خصوص حمله دفاعی ایران به رژیم صهیونیستی (عملیات وعده صادق) به نوعی باعث افتخار مردم و مسئولین شده و حتی در کوچه و خیابان و بازار نسبت به ایران ابراز لطف و محبت دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان: نقش شهید امیرعبداللهیان در توسعه روابط با کشور‌های آفریقایی به‌خصوص تونس چگونه بوده است؟

شهید رئیسی و شهید امیرعبداللهیان اهتمام ویژ‌های به قاره آفریقا داشتند و همواره در دیدار‌های خود با مقامات کشور‌های آفریقایی اظهار می‌داشتند ما آفریقا را برای خود آفریقا می‌خواهیم و در تلاش هستیم به این قاره برای رسیدن به توسعه پایدار کمک کنیم.

امیرعبداللهیان و حسینیان

شهید امیرعبدالهیان در سفر بسیار کوتاهی که در بازگشت از گامبیا به تونس داشت در فرودگاه با تنی چند از مقامات تونسی دیدار کرد و قرار بود برای دیدار‌های مفصل دوره‌ای در شمال آفریقا و مذاکره با مقامات عالی تونس و عقد قرارداد‌های دوجانبه بار دیگر به این کشور سفر کند که به درجه رفیع شهادت نائل شدند. 

 حتی اعلام لغو روادید از جانب دولت تونس نیز قرار بود در جریان سفر وزیر شهیدمان رسانه‌ای شود.

باشگاه خبرنگاران جوان: واکنش تونس به عملیات وعده صادق چه بود؟

با توجه به موضع رسمی و مردمی تونس نسبت به قضیه فلسطین و موضع محکم رئیس‌جمهور این کشور در «خیانت عظمی» دانستن تطبیع و عادی‌سازی روابط کشور‌های عربی با رژیم صهیونیستی و حق مسلم مردم فلسطین در داشتن کشور مستقل به پایتختی قدس شریف، رسانه‌های تونس به پوشش لحظه به لحظه عملیات وعده صادق پرداختند. 

صفحات اول روزنامه‌ها و سایت‌های خبری و تیتر اول اخبار به این عملیات بزرگ اختصاص داشت. تونس این اقدام را شجاعانه و ضربه‌ای محکم به تصور پوشالی رژیم صهیونسیتی می‌داند و حتی برخی خواهان استمرار آن بودند.

باشگاه خبرنگاران جوان: حجم مبادلات دو کشور چقدر است؟

حجم مبادلات دو کشور به‌دلایل متعدد داخلی و بین‌المللی و ... در حال حاضر و به‌ویژه پس از همه‌گیری کرونا کاهش یافته و به حدود دو میلیون دلار در سال رسیده است که با همت مسئولان دو کشور و اراده موجود در دو طرف در حال تلاش شبانه‌روزی برای افزایش مبادلات دو کشو هستند که ازجمله آن می‌توان به اعزام چندین مسئول دولتی و خصوصی به نمایشگاه اکسپو ایران برای پیگیری اجرای توافقات انجام شده اشاره کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا در آینده باز هم شاهد رفت‌و‌آمد‌های دیپلماتیک بین ایران و تونس خواهیم بود؟

تونس آماده استقبال از وزیر خارجه شهید و پس از آن رئیس‌جمهور شهیدمان بود. اکنون نیز به یاری حق پس از برگزاری افتخارآمیز انتخابات ریاست جمهوری قطعا دیدار‌های رسمی از سر گرفته خواهد شد.

دولت تونس در پی تنوع بخشیدن به شرکای خود است و دولت جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یک کشور دوست و شریک قابل اعتماد برای افزایش تعاملات سیاسی با این کشور آمادگی کامل دارد. 

باشگاه خبرنگاران جوان: مرحله بعد از لغو ویزای تونس برای جهانگردان ایرانی چیست؟ و شاهد چه اتفاقاتی در روابط دوجانبه دو کشور خواهیم بود؟

پروژه‌های بسیاری در مرحله کارشناسی، تحلیل و بررسی وجود دارد که به یاری خدا و به صلاح‌دید مسئولان دو طرف به مرحله اجرا خواهند رسید. بی‌شک ایجاد خط مستقیم هوایی و خط کشتیرانی دو هدف مهم ما خواهند بود.

باشگاه خبرنگاران جوان: هم‌اکنون شاهد لغو ویزای تونس برای جهانگردان ایرانی به مدت ۱۵ روز هستیم. مردم برای سفر به تونس از چه راهی اقدام کنند تا سفر بی‌دغدغه‌ای داشته باشند و در دام کلاهبرداران نیفتند. 

حدود پنج ماه پیش با تونس لغو روادید شد و امروز تونس اعلام کرد برای افزایش رابطه بین دو کشور لغو روادید را انجام داده است.

ایجاد خط مستقیم هوایی و خط کشتیرانی دو هدف مهم تهران و تونس/ لغو روادید بین ایران و تونس برای افزایش روابط است

مردم عزیزمان بهتر است با مراجعه به دفاتر مسافرتی معتبر و در قالب تور‌های رسمی به کشور تونس سفر کنند تا سفری راحت و مفید را تجربه کنند. در صورت به همراه داشتن مبالغ بالای پول به‌صورت نقدی لازم است در بدو ورود و در فرودگاه مبلغ همراه را اظهار نمایند در غیر این صورت در هنگام خروج از کشور مبلغ فوق قاچاق محسوب شده و ضبط می‌شود و ممکن است تبعات قضایی نیز برای هموطنانمان داشته باشد.

ایجاد خط مستقیم هوایی و خط کشتیرانی دو هدف مهم ایران و تونس

شهروندان محترم به سقف ١۵ روزه این روادید که قابل تمدید هم نیست توجه داشته باشند. از سوی دیگر در نظر داشته باشند با توجه به مراقبت شدید مرز‌های خروجی این کشور به‌ویژه به سمت اروپا کلیه اوراق هویتی افرادی که قصد سفر به اروپا از مبدا تونس را دارند به دقت بررسی می‌شود و در صورت وجود هرگونه ابهام و اشکال تبعات قضایی متوجه فرد حامل مدارک خواهد بود.

امیدواریم که اقدامات اجرایی در جهت توسعه روابط میان دو کشور برداشته شود و طبعا و لزوما اصحاب رسانه، ارتباطات و خبر نقش بسیار مهمی در این مورد و معرفی توانمندی‌های طرفین در زمینه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، علمی و اجتماعی خواهند داشت.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۶ ۲۷ خرداد ۱۴۰۳
یه سوال دارم از دوستان ، وقتی روادید نمی دهد یه کشور ،که وارد ان بشویم ، سطح روابط دیپلماتیک بالاتر رفته، پس ما هر که را دوست داریم تو خونه راهش ندیم بزاریمش پشت در ، تا روابط حسنه تر سود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۷ ۲۷ خرداد ۱۴۰۳
چهارکیلومتر آسفالت سالم تو جاده های کشور نداریم همه چاله و چوله و شکسته، یکنفر نیست این وزیر راه و شرمساری را استیضاح بکنه؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۵ ۲۷ خرداد ۱۴۰۳
دیپلماسی مقتدرانه یعنی رابطه باتونس وکره شمالی وجیبوتی وکیبوتی!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۸ ۲۷ خرداد ۱۴۰۳
بورکینافاسو و آنگولا هم هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۵ ۲۷ خرداد ۱۴۰۳
متاسفم .نشان دهنده اینه که تحصیلکرده نیستید
هر چه با کشورهایی که تکنولوژی قوی ندارند
بنفع مان است .بازاری برای کالاهای ما میشوند
بعد کشورهای غربی ..همشون استعماری هستند .عادت کردند به مفت خوری و فروش تجهیزات بدون اینکه تکنولوژی بهمون بدهند .و غارت منابع طبیعی و فتنه و دسیسه تا حکمفرمایی کنند و بچاپند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۱ ۲۷ خرداد ۱۴۰۳
حقیقتش دولت دکتر رئیسی خدمات زیادی را در روابط بین‌الملل برای ایجاد و گسترش صنعت پر اهمیت گردشگری و زیارتی انجام داد که واقعا جای تقدیر و تشکر دارد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۶ ۲۷ خرداد ۱۴۰۳
هرچی کشور پرت و جهانم صدم دوست ما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۸ ۲۷ خرداد ۱۴۰۳
اتفاقا تونس یکی از مراکز پر اهمیت گردشگری دنیا هست. متاسفانه مانع اصلی گسترش گردشگری برای ایرانیان ارزش پایین پول ملی و زمین‌گیری ناوگان هوایی هست.
Iran (Islamic Republic of)
تا
۰۷:۱۷ ۲۷ خرداد ۱۴۰۳
لغو روادید بین ایران و تونس برای افزایش روابط است.مگه میشه مگه داریم؟؟؟؟!!!!!!!!
آخرین اخبار