ژاپنی‌ها برای خاموش‌کردن اعتراض‌های مردمی، پویی را در‌ سال ١٩٣٢ به‌عنوان حاکم منطقه منچوری معرفی کردند و او چندی بعد به‌عنوان امپراتور منچوری مجددا تاجگذاری کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  برناردو برتولوچی، کارگردان شهیر ایتالیایی که ٢٦ نوامبر ‌سال‌جاری میلادی یعنی همین یک‌ماه پیش درگذشت، فیلمی دارد به نام «آخرین امپراتور» که آن را در ‌سال ١٩٨٧ ساخت و در همان ‌سال با درخشش در مراسم اسکار، ٩ جایزه مختلف این آکادمی سینمایی را نیز به خود اختصاص داد. از قضا «آخرین امپراتور» دهه ٧٠ خورشیدی در ایران به روی پرده رفت و از این نظر به تنها اثر برتولوچی تبدیل شد که سینمادوستان ایرانی موفق شدند آن را بعد از پیروزی انقلاب روی پرده ببینند. در این فیلم برتولوچی سرگذشت «پویی» واپسین امپراتور کشور چین را به تصویر کشیده و مقاطعی از زندگی او را به ما نشان می‌دهد.


بشیتربخوانید: کشف سکه‌ای قدیمی در ژاپن باستان‌شناسان را شوکه کرد + عکس


اجاره‌نشین شهر ممنوعه

١٠٧‌سال پیش در بیست‌و‌نهم دسامبر ١٩١١ میلادی، انقلاب مردم چین به رهبری «سون یات سن» به پیروزی رسید که نتیجه آن خلع «پویی» از مقام امپراتوری و تشکیل حکومت جمهوری در چین بود. سون یات سن پس از برکنارکردن پویی از مقام سلطنت، پایان حکمرانی دودمان سلطنتی «چینگ» را اعلام کرد و خود را نخستین رئیس‌جمهوری چین خواند. پویی با موافقت سون یات سن اجازه یافت بدون هیچ عنوان رسمی در «شهر ممنوعه»، کاخ سلطنتی باستانی امپراتوران چین اقامت کند. ٦‌سال بعد در جولای ١٩١٧ میلادی یک ژنرال شورشی سلطنت‌طلب، پویی را مجددا در مقام امپراتوری ابقا کرد اما این دوران ١٢روز بیشتر طول نکشید و با پیروزی دوباره جمهوریخواهان چینی، پویی این‌بار از شهر ممنوعه اخراج شد. او مدتی را در ناحیه تیانجین چین ساکن شد و از کارهای سیاسی فاصله گرفت اما تجاوز ژاپن به منطقه منچوری در شمال‌شرقی چین و تصرف این بخش از سوی آنها، بار دیگر پویی را وارد بازی سرنوشت کرد.

درس سوسیالیسم به پویی

ژاپنی‌ها برای خاموش‌کردن اعتراض‌های مردمی، پویی را در‌ سال ١٩٣٢ به‌عنوان حاکم منطقه منچوری معرفی کردند و او چندی بعد به‌عنوان امپراتور منچوری مجددا تاجگذاری کرد. حکمرانی پویی در منچوری تا شکست ژاپن در جنگ جهانی دوم و تصرف منچوری از سوی روس‌ها در‌ سال ١٩٤٥ ادامه یافت. روس‌ها پس از دستگیری پویی او را به سیبری تبعید کردند و ٤‌سال بعد با پیروزی کمونیست‌ها در چین او را به دولت مائو تسه‌تونگ تحویل دادند. چینی‌ها پویی را به دلیل همکاری با دولت اشغالگر ژاپن متهم به خیانت کرده و به مدت ١٠‌سال او را در زندانی ویژه تحت تعالیم سوسیالیستی قرار دادند. بعد از گذشت دوران محکومیت، پویی در میان مردم به‌عنوان شهروندی عادی مشغول زندگی شد. در صحنه‌ای از فیلم «آخرین امپراتور»، پویی بعد از آزادی از زندان در شهر ممنوعه که اینک به موزه تبدیل شده، قدم می‌زند. در این حین پسربچه کوچکی به او می‌گوید: «من این‌جا زندگی می‌کنم. من پسر نگهبان تالارم.» پویی در جواب می‌گوید: «چه خوب. من هم قبلا این‌جا زندگی می‌کردم.» پسر می‌پرسد: «تو کی هستی؟» و پویی جواب می‌دهد: «من امپراتور چین بودم»!

منبع: روزنامه شهروند

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.