انتشار گزارش حسابرسی سالانه خاندان سلطنتی انگلیس از ابعاد تازه‌ای از بحث نژادپرستی در این دستگاه پرده برداشته است.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، انتشار گزارش حسابرسی سالانه خاندان سلطنتی انگلیس از ابعاد تازه‌ای از بحث نژادپرستی در این دستگاه پرده برداشت. حسابرسی سالانه فاش کرد که تنها ۸.۵ درصد از کارکنان دستگاه سلطنتی در انگلیس پیش زمینه‌‌ای از اقلیت‌های قومی دارند.

پس از این افشاگری، کاخ باکینگهام پذیرفت می‌توانست در زمینه‌ به کارگیری اقلیت‌های قومی بهتر عمل کند! بر اساس این گزارش، افشاگری تنها سه ماه پس از آن اتفاق می‌افتد که نوه‌ دوم الیزابت، ملکه انگلیس، از نژادپرستی نهادینه شده در خاندان سلطنتی این کشور پرده برداشت.

پس از آن بود که شمار گردشگران بازدید کننده از کاخ‌های سلطنتی کاهش یافت و دستگاه سلطنتی مجبور شد هزینه هایش را به شدت کاهش دهد.

آنا وایت بلاک، استاد تاریخ سلطنتی در دانشگاه لندن در پاسخ به این پرسش که آیا بسنده کردن دستگاه سلطنتی به اینکه باید بهتر عمل می‌کرد! کافی است یا خیر؟ گفت: هدف گذاری دستگاه سلطنتی این بوده که تا پایان سال ۲۰۲۲ دست کم ۱۰ درصد از کارکنان خود را از اقلیت‌های قومی استخدام کند. این هدف گذاری پیش از اتهاماتی بود که شاهزاده هری و همسرش مگان مارکل به دستگاه سلطنتی وارد کردند و از پیامد‌های نژادپرستی در کاخ سلطنتی سخن گفتند. این افشاگری در حالی مطرح می‌شود که ملکه الیزابت، خودش را رئیس (تشریفاتی) کشور‌های مشترک المنافع می‌داند و این آمار و ارقام بار دیگر دستگاه سلطنتی را با چالش تازه‌ای از نوع نژادپرستی روبرو می‌سازد.

وایت بلاک در پاسخ به این پرسش که آیا اقلیت‌های قومی هیچ یک از جایگاه‌های ارشد اداری - تشریفاتی را در دستگاه سلطنتی در اختیار دارند یا خیر گفت: جایگاه‌های کشوری بیشتر در اختیار سفیدپوستان قرار دارد و البته در درون خاندان سلطنتی هم، همه سفید پوست هستند. یکی از علت‌هایی که مگان مارکل، عروس ملکه از این خاندان خارج شد همین بود. از این رو دستگاه سلطنتی چاره‌ای ندارد جز اینکه هدف گذاری تعیین شده را هر چه زودتر محقق سازد.

روزنامه انگلیسی گاردین پیش از این فاش کرده بود کاخ باکینگهام‏ دست کم تا پایان دهه ۱۹۶۰ از استخدام «مهاجران رنگین پوست یا خارجی‌ها» در مشاغل دولتی یا مشاغل عالی خودداری و معافیت‌هایی را برای قوانین ضد تبعیض نژادی کسب کرده بود.

این روزنامه هنگامی که کشف کرد کاخ باکینگهام در بند‌هایی ملکه و خانواده اش را از قانون سال ۱۹۶۸ درباره مبارزه با تبعیض‌نژادی معاف کرده است، درباره استفاده از روند رضایت پادشاهی تحقیق کرد. بر اساس این روند‏، هر قانونی که اختیارات یا منافع خانواده سلطنتی را تحت تأثیر قرار دهد ‏باید پیش از آنکه نمایندگان درباره آن بحث کنند به تأیید خانواده سلطنتی برسد.


بیشتر بخوانید:

افشاگری گاردین درباره ابعاد دیگری از رویکرد نژادپرستانه خاندان سلطنتی انگلیس

نزدیک به نیمی از اقلیت‌های قومی در انگلیس خانواده سلطنتی را نژادپرست می‌دانند

گاردین: نژادپرستی گسترده در انگلیس باعث فراموشی نظامیان رنگین پوست شده است


چندی پیش «مگان مارکل» عروس خانواده سلطنتی انگلیس و همسر شاهزاده هری (نوه ملکه انگلیس) در مصاحبه‌ای خانواده سلطنتی و کاخ باکینگهام را به نژادپرستی و دروغگویی متهم کرد.

او در مصاحبه‌ای با اپرا وینفری، مجری مشهور در شبکه سی بی اس اعلام کرد: «هیچ ترسی از بیان حقیقت ندارم و خانواده سلطنتی مدام دروغ می‌گویند.»

همسر شاهزاده هری می‌گوید پیش از تولد فرزندش خانواده سلطنتی به شدت نگران تیره شدن رنگ پوست نوزاد وی بودند. با توجه به اینکه مادر مگان، سیاه‌پوست است، خانواده سلطنتی نگران رنگ پوست آرچی بودند. همسر شاهزاده هری می‌گوید همین نگرانی‌ها نشان می‌دهد که چرا فرزند وی از دریافت عنوان شاهزاده محروم شد.

 همچنین گزارش دیگری که چندی پیش در روزنامه گاردین منتشر شد، نشان می‌دهد در حالیکه یاد و نام نظامیان سفیدپوست در انگلیس به مناسبت‌های مختلف گرامی داشته می‌شود ده‌ها هزار نفر از نیرو‌های نظامی رنگین پوست که در جنگ‌ها برای امپراطوری انگلیس جنگیده اند، به علت رویکرد‌های نژاد پرستانه حاکم در این کشور به فراموشی سپرده شدند و به گونه‌ای تحقیر آمیز با آنان رفتار شده است.

بر اساس این گزارش، در انگلیس از دستکم ۱۱۶ هزار نفر از نظامیان آسیایی و آفریقایی که در جنگ جهانی اول برای نظام سلطنتی انگلیس جنگیده و جان باخته اند، برخلاف همتایان انگلیسی سفید پوست در آیین‌های گرامیداشت نامی برده نشده و مراسم یاد بود و گرامیداشتی نیز برای آنان گرفته نشده و از داشتن سنگ قبر هم محروم بوده اند.

این در حالی است که نتایج یک نظرسنجی که به تازگی در انگلیس انجام شده است، نشان می‌دهد نزدیک به نیمی از اقلیت‌های قومی خانواده سلطنتی را نژادپرست می‌دانند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۶ ۰۴ تير ۱۴۰۰
در ایران تبعیذ نژادی نیست ؟
Iran (Islamic Republic of)
313
۱۵:۲۸ ۰۴ تير ۱۴۰۰
دانشمند .... تو ایران مگه نژاد مختلف داریم که تبعیضش رو داشته باشیم؟؟؟؟ بعضیا واقعا حرفایی میزنن آدم هنگ میکنه...!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۴ ۰۴ تير ۱۴۰۰
فرهنگ انگلیس و آمریکا، کاملاً نژادپرستانه است؛ شاید برخی از مردم و چهره‌های این کشورها واقعاً به همه‌ی نژادها و زبان‌ها احترام بذارن ولی سیاستمداران و حکومت‌های این کشورها کاملاً نژادپرستند.
نمونه‌ی عالی برابری نژادی و زبانی، ایران خودمونه که از هزاران سال پیش این سنت زیبا و جوانمردانه رو با فرهنگ غنی خودش به نمایش گذاشته.
از زمان کوروش که با استوانه‌ی حقوق بشرش اعلام کرد همه برابرند و هرکس اجازه دارد هردینی که می‌خواهد داشته باشد و هیچ نژاد و رنگی بر دیگری برتری ندارد تا امروز که ترک‌ها، لرها، فارس‌ها، کردها، بلوچ‌ها، ترکمن‌ها، عرب‌ها و... با رنگ و نژاد و زبان گوناگون زیر پرچم مقدس ایران باهم متحد و یکپارچه هستند و همه حامی یکدیگر و حافظ منافع همدیگه هستند. نمونه‌اش جنگیدن اعراب عزیز خوزستان با عراق بعثی باوجود اشتراک نژادی با عراقی‌ها، یا حمایت همیشگی آذری‌های عزیز از ایران و همچنین کردها در جنگ ایران و عراق و در نبرد با منافقین.
ایران از معدود کشورهایی است که باوجود تنوع بسیار بالای نژادی و زبانی، همچنان متحد و یکپارچه است. همین عراق رو ببینید، فقط اعراب و کردها در این کشور حضور دارند که همین کردها خواستار جدایی از عراقند؛ یعنی عراق به سختی کردها رو با واگذاری امتیازات فراوان راضی به تابعیت از خودش کرده و ممکنه درآینده کردهای عراق، استقلالشون رو اعلام کنند.
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۰۹:۰۵ ۰۴ تير ۱۴۰۰
سلام ،

خبرهای کشتار دسته جمعی کانادا واقعا اسفار است .
آخرین اخبار