سران آمریکا و انگلیس طی دیداری در واشنگتن، به رسمیت شناختن طالبان را مشروط به احترام این گروه به حقوق بشر قلمداد کردند.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری تاس، بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس و جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا پس از ملاقات امروز (چهارشنبه) در واشنگتن  از توافقی مبنی بر رویکردی در قبال روسیه و چین بر اساس ارزش‌های مشترک لندن و واشنگتن خبر دادند.

بر اساس بیانیه‌ای که پس از این دیدار صادر شد، این دو نفر در مورد موضوعات بین المللی، از جمله چین و روسیه گفتگو کردند. آن‌ها توافق کردند که این مسائل را بر اساس ارزش‌های مشترک دنبال کنند. 

در ادامه این بیانیه آمده است که جانسون در این دیدار بیان کرد که منتظر «اجلاس سران برای دموکراسی» که در  دسامبر ۲۰۲۱ برگزار می‌شود، است.

بایدن قبلاً نخست وزیر انگلیس را به این اجلاس دعوت کرده است. این اجلاس از طریق ویدئو کنفرانس برگزار خواهد شد و بر سه موضوع  مبارزه با فساد، حفاظت از تمامیت خواهی و احترام به حقوق بشر متمرکز خواهد شد.

بایدن و جانسون همچنین در این ملاقات موضوع مشارکت امنیتی جدید استرالیا، انگلیس و آمریکا موسوم به آکوس را مورد بحث و گفتگو قرار دادند.

لندن به دنبال پیوستن به قرارداد تجارت آزاد آمریکا، مکزیک و کانادا است زیرا امیدوار است که یک توافق یک به یک به پایان برسد.

جانسون از بایدن تمجید کرد و گفت که می خواهد با او در راستای ساختن جهانی بهتر همکاری کند. اما جانسون پس از این دیدار  نتوانست بگوید که توافق پسا برگزیت با واشنگتن می تواند قبل از انتخابات بعدی در سال۲۰۲۴ امضا شود.

آن‌ها همچنین درباره به رسمیت شناختن طالبان نیز به گفتگو پرداخته و اعلام کردند که به رسمیت شناختن طالبان مشروط به پایبندی این گروه بر تعهدات خود و احترام به حقوق بشر است.

جانسون و بایدن رویکرد دیپلماتیک را موثرترین راه برای جلوگیری از بحران انسانی در افغانستان توصیف کردند و اظهار داشتند که بهترین راه برای گرامیداشت یاد کسانی که جان خود را در افغانستان از دست دادند، استفاده از تمام ابزار‌های دیپلماتیک و بشردوستانه‌ای است که در اختیار دارند تا از بحران انسانی جلوگیری کرده و آنچه را که در افغانستان به دست آمده است حفظ کنند.

قابل ذکر است که گروه طالبان ماه گذشته با ورود به کابل، پایتخت افغانستان و فرار اشرف غنی، رئیس جمهور سابق این کشور، قدرت را در افغانستان به دست گرفت. همچنین ارتش آمریکا  نیرو‌های خود را در ۳۱ اوت به طور کامل تخلیه کرد و به ۲۰ سال حضور نظامی آمریکا در این کشور پایان داد.

بسیاری از کشور‌ها نیز به رسمیت شناختن طالبان را مشروط به تعهدات این گروه به حقوق بین الملل عنوان کرده اند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار