بانک جهانی در گزارشی نسبت به افزایش چشم گیر بدهی کشور‌های کم درآمد در جهان و پیامد‌های آن برای اقتصاد جهانی هشدار داد.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، دیوید مالپاس، رییس بانک جهانی افزایش بدهی های کشورهای فقیر را یکی از تهدیدات برای اقتصاد جهانی خواند.

در گزارش بانک جهانی که به تازگی منتشر شده آمده است: بدهی کشور‌های فقیر در جهان با افزایشی ۱۲ درصدی به رکورد ۸۶۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ رسیده است. این افزایش بدهی نتیجه مستقیم همه گیری کرونا بر اقتصاد جهانی است و دولتمردان در کشور‌های مختلف باید تلاش کنند تا این سطح بدهی را کاهش دهند.

رییس بانک جهانی در جمع خبرنگاران گفت: آمار بدهی بین المللی در سال ۲۰۲۲ نشان می‌دهد که آسیب پذیری ناشی از بدهی در کشور‌های فقیر و متوسط رو به افزایش است و همه کشور‌های جهان باید تلاش کنند تا با کمک‌های همه جانبه به سطح پایداری از بدهی نزدیک شوند.

مالپاس ادامه داد: ما برای کاهش سریع سطح بدهی در جهان، بازیابی اقتصادی و افزایش شفافیت در روند توسعه اقتصادی به رویکردی جامع و کاربردی نیاز داریم. نیمی از فقیرترین کشور‌های جهان در تنگنای بدهی‌های خارجی قرار دارند.

رییس بانک جهانی در ادامه تاکید کرد: برای کمک به کشور‌های فقیر و بهبود اقتصاد جهانی و همچنین کاهش فقر نیاز داریم تا به سطح پایداری از بدهی‌ها برسیم. بدهی خارجی کشور‌های با درآمد کم و متوسط در مجموع ۵.۳ درصد در سال ۲۰۲۰ افزایش داشته و به ۸.۷ هزار میلیارد دلار رسیده است. این سطح از بدهی می‌تواند تمامی کشور‌های جهان را تحت تاثیر قرار دهد.

در این بیانیه همچنین آمده است که افزایش بدهی‌های خارجی از درآمد ناخالص ملی در مقایسه با رشد صادرات پیشی گرفته این در حالیست که نسبت بدهی خارجی نسبت به درآمد ناخالص ملی تا ۴۲ درصد در سال ۲۰۲۰ کاهش داشته است. در این میان تنها چین با ۵ درصد افزایش بیشترین درآمد ناخالص ملی را به ثبت رسانده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار