رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اقتدار پلیس را نشان دهنده اقتدار حاکمیت عنوان کرد و گفت: عده‌ای پلیس را نشانه می‌گیرند تا روحیه آن را تضعیف کنند و جلوی حرکت آن را بگیرند. اما ما نباید پلیس را تنها بگذاریم.

آیت الله حسینی بوشهری امروز دوشنبه دوم مهر ۱۴۰۳ در دیدار جمعی از فرماندهان انتظامی استان قم که به مناسبت گرامیداشت هفته انتظامی برگزار شد، با اشاره به حادثه معدن زغال سنگ طبس ابراز داشت: حادثه تلخی که در کشور اتفاق افتاد و جمعی از عزیزانمان، جانشان را در معدن از دست دادند، به شما تسلیت عرض می‌کنم.

وی امنیت را پایه و اساس توسعه در جامعه عنوان کرد و اظهار داشت: هر زمان نام پلیس شنیده می‌شود، بلافاصله مقوله امنیت به ذهن می‌آید، بنابراین پلیس در جایگاهی است که پناهگاه و مایه آسایش و آرامش مردم است.

جامعه بدون امنیت روی سعادت و خوشبختی را نخواهد دید

امام جمعه قم افزود: هر جا امنیت دچار آسیب شد، آن جامعه روی سعادت و خوشبختی نخواهد دید، لذا دشمنان ما همیشه ضربات خود را از این ناحیه وارد می‌کنند و تلاش دارند تا امنیت را از جامعه بزدایند و یک فضای خوف و ترس همراه با اضطراب ایجاد کنند.

وی اظهار داشت: امروز همه آرزو می‌کنند که در زندگی آسایش و آرامشی پایدار داشته باشند. خدای متعال در قرآن، امنیت و آرامش را زمینه عبادت و بندگی معرفی می‌کند و می‌فرماید «فَلْیَعْبُدُوا رَبَّ هَذَا الْبَیْتِ ﴿٣﴾ الَّذِی أَطْعَمَهُمْ مِنْ جُوعٍ وَآمَنَهُمْ مِنْ خَوْف.»

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه ادامه داد: خداوند در یکی از آیاتی که بشارت ظهور حضرت بقیه اللله الأعظم – ارواحنا لتراب مقدمه الفداء – را می‌دهد، می‌فرماید «وَعَدَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَیَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِی الْأَرْضِ کَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِینَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَلَیُمَکِّنَنَّ لَهُمْ دِینَهُمُ الَّذِی ارْتَضَی لَهُمْ وَلَیُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا» خداوند در این آیه به مؤمنان وعده داده است که خلافت زمین را در یک فضای همراه با امنیت به آنها بدهد؛ بنابراین یکی از قلّه‌های برجسته ظهور، امنیت است.

وی تصریح کرد: اگر امنیت دچار مشکل شد، نظام سیاسی نیز دچار اختلال می‌شود. در جامعه پر هرج و مرجی که نظم و قانون در آن برقرار نیست و هر کس راه خود را می‌رود، نظام مشروعیت خود را از دست خواهد داد.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به کارکرد‌های پلیس در حوزه‌های مختلف خاطر نشان کرد: تمامی کارکرد‌های انتظامی ما منظومه‌ای است که محور آن امنیت است. از پلیس راهور گرفته تا پلیس گذرنامه، فتا، ۱۱۰ و ...

وی با یادآوری سخن رهبر معظم انقلاب مدظله العالی مبنی بر اینکه نیروی انتظامی مظهر حاکمیت جمهوری اسلامی است، گفت: چه تعبیری از این رساتر و زیباتر است؟

پلیس، پناهگاه مردم است

استاد حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مسئولیت‌های پلیس در جامعه ابراز داشت: پلیس برای مردم پناهگاه و مایه آرامش خاطر است و مراجعات شما نیز به خاطر این است که مردم شما را پناهگاه خود می‌دانند؛ البته باید اصل پیشگیری را بر مبارزه با معلول مقدم بداریم، بنابراین هر چه خدمات و رفاه اجتماعی افزایش یابد، قطعا پلیس نظاره‌گر زندگی با آرامش مردم خواهد بود.

وی پلیس را نشان دهنده اقتدار حاکمیت عنوان کرد و با اشاره به برخی ناهنجاری‌های اجتماعی اظهار داشت: زمانی که ولنگاری‌های اجتماعی در جامعه ایجاد می‌شود، همه از پلیس انتظار دارند، چون احساس می‌کنند که پلیس علاوه بر امنیت، ارزش آفرین نیز هست، اما همه کار‌ها دست پلیس نیست.

پلیس را برای حضور در میدان تقویت کنیم

آیت الله حسینی بوشهری ادامه داد: زمانی که پلیس برای حفظ ارزش‌ها تلاش می‌کند، عده‌ای پلیس را نشانه می‌گیرند تا روحیه آن را تضعیف کنند و جلوی حرکت آن را بگیرند. ببینید پلیس در کشور‌هایی که به ما توصیه‌های حقوق بشری می‌کنند، چگونه برخورد می‌کند، البته ما این روش‌ها را قبول نداریم، اما ما هم نباید پلیس را تنها بگذاریم بلکه باید او را برای حضور در میدان در چارچوب قانون تقویت کنیم.

وی تعامل پلیس با مردم را سبب اقتدار ارزیابی کرد و بیان داشت: پلیس در عین حالی که باید در مواقع لزوم و مواجهه با دشمنان این مرز و بوم، ضربه شست نشان دهد، باید با مردمی که با آنها زندگی می‌کند تعامل داشته باشد، چرا که مردم لشگر مهم حامیان پلیس هستند و پلیس نیز پلیس حافظ جان، مال و ناموس آنهاست که جایگاه بزرگی است.

رئیس جامعه مدرسین با تأکید بر لزوم حفظ حقوق همه شهروندان خاطرنشان کرد: بیگناه و بزهکار در نگاه پلیس یکسان نیستند، اما تا زمانی که جرمی ثابت نشده است، رفتار پلیس باید رفتاری محترمانه باشد و شاید اینگونه زمینه توبه این افراد نیز فراهم شود.

وی ادامه داد: پاسگاه‌های ما باید به گونه‌ای باشند که مراجعین احساس امنیت کنند و احساس کنند که پلیس تلاش می‌کند تا حق را به حق‌دار برساند. تا حق کسی ضایع نشود و کسی هم بیخود ادعای حق نکند.

افزایش توانایی‌های علمی و تخصصی، برخورد مقتدرانه و در عین حال خیرخواهانه، دفاع در برابر هجمه‌های تبلیغاتی دشمن، بکارگیری فناوری‌های نوین، معنویت گرایی و خداباوری، تلاش در جهت جلب رضایت مردم و ارتباط با تمامی ارکان جامعه، از دیگر توصیه‌های آیت الله حسینی بوشهری به مجموعه انتظامی کشور بود.

در ابتدای این جلسه، سردار محمدرضا میرحیدری، فرمانده انتظامی استان قم، گزارش مختصری از وضعیت انتظامی استان قم ارائه کرد و با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب – مد ظله العالی – نسبت به جایگاه کلانتری‌ها، ابراز داشت: الحمدلله اقدامات خوبی در حوزه‌های مختلف در حال انجام است تا به آن جایگاهی که در تراز نظام جمهوری اسلامی است، دست یابیم.

وی افزود: در استان قم ۳۲ کلانتری و پاسگاه داریم و در مدت شش ماهه ابتدایی سال بیش از ۵۵ هزار پرونده در این کلانتری‌ها تشکیل شده است که با تلاش مشاورانی که در کلانتری‌ها حضور دارند، بیش از ۱۱ هزار پرونده به مصالحه انجامیده است.

فرمانده انتظامی استان قم ابراز داشت: در ۶ ماهه ابتدایی سال حدود ۷۱۰ هزار تماس با مرکز فویت‌های پلیس برقرار شده و بیش از ۳۰۰ هزار مورد از آن عملیاتی شده است.

وی با اشاره به روند رو به رشد جرایم سایبری، کلاهبرداری و جَعل خاطر نشان کرد: سال گذشته در کاهش جرایم رتبه دوم کشور را داشتیم و امسال نیز در تلاشیم با ریشه یابی و شدت برخورد، این آمار را کاهش دهیم.

برگزاری دوره‌های آموزشی و افزایش بیش از ۳۰ درصدی رضایت مردم از پلیس و از دیگر محور‌های گزارش سردار میرحیدری در این مراسم بود.

در پایان این مراسم از تعدادی از فرزندان شهدا و نیرو‌های جهادی تقدیر به عمل آمد.

منبع:خبر حوزه

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار