به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، پایگاه اینترنتی بلومبرگ در گزارشی به قلم "جاناتان تیرون" تحت عنوان "مذاکرات هسته ای ایران با پیوستن جان کری به مرحله حساسی میرسد" نوشت: ماری هارف سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد جان کری روز شنبه وارد وین می شود.
مقامات چین، فرانسه، آلمان، روسیه ، انگلیس و آمریکا موسوم به گروه پنج به علاوه یک در تلاش برای رسیدن به توافق دائم هسته ای با ایران پیش از انقضای توافق موقت در تاریخ بیستم ژوییه ، در پایتخت اتریش با مقامات ایران دیدار میکنند.
"علی واعظ" تحلیلگر برجسته گروه بحران بین المللی مستقر در استانبول در پاسخ کتبی به این سوالات گفت : اگر قرار باشد کری به جای تلاش برای رفع شکافهای پر نشدنی بر سر ظرفیت غنیسازی به رفع بن بست کمک کند، باید سعی کند گزینهها را بیشتر کند.
وی افزود: دو طرف میدانند اعلام شکست در مذاکرات هزینه گزافی دارد.
بلومبرگ نوشت: دیپلماتها پس از ده روز مذاکره، نشان دادهاند که به حل اختلافاتشان نزدیک نشده اند. ایران اعلام کرده خواهان گسترش فعالیت غنیسازی برای تامین سوخت راکتورهای هسته ایش است. آمریکا و متحدانش میخواهند ایران فعالیتهای غنیسازی را کاهش دهد.
کاترین اشتون مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا که در کنار محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در این مذاکرات شرکت کرد ، از دیپلمات های بلند پایه دعوت کرده است در این مذاکرات حضور یابند. دفاتر لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه ، فرانک والتر اشتاینمایر وزیر امور خارجه آلمان و ویلیام هیگ وزیر امور خارجه انگلیس نیز شرکت در این مذاکرات را تایید کردند.
کین گانگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین اعلام کرد وانگ یی وزیر امور خارجه این کشور مطمئن نیست که در این مذاکرات حضور یابد. دفتر سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد لاوروف به همراه "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری این کشور به آمریکای لاتین سفر کرده است و در این نشست شرکت نخواهد کرد.
"رابرت آینهورن" مذاکره کننده سابق آمریکا که اکنون در موسسه بروکینگز در واشنگتن فعالیت می کند نهم ژوییه در مصاحبه تلفنی گفت : احتمال دارد آنها به مرحله مهم و حساسی برسند و فکر کنند که حضور وزرای امور خارجه می تواند مسائل را در مسیر درست قرار دهد.
جرج پتروویچ مدیر بخش سیاست هسته ای بنیاد کارنگی در مقاله ای در واشنگتن پست نوشت امکان مصالحه و توافق وجود دارد.
رهبران کنگره آمریکا نهم ژوییه در نامه ای به باراک اوباما رئیس جمهوری این کشور اعلام کردند در هر توافقی باید تضمین داده شود که ایران دیگر از قابلیت دستیابی به سلاح هسته ای برخوردار نیست.
در این نامه همچنین آمده است حتی اگر طرف ها به توافق هسته ای دست یابند ، تحریم های مربوط به فعالیت موشک بالستیک ایران و حمایت از گروههای تروریستی(!) احتمالا لغو نمیشود.
انتهای پیام/