به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از سایت وزارت خارجه آمریکا، "ماری هارف" گفت: گزارش بیستم ژوئیه آژانس بین المللی انرژی اتمی نشان داد که ایرانیها 14 اقدامی را که بر اساس طرح اقدام مشترک توافق کرده بودند،انجام داده اند. بنابراین در پایان شش ماه نخست آژانس تایید کرد که آنها به تعهدات خود بر اساس طرح اقدام مشترک عمل کرده اند.البته نگرانیهای قابل توجهی درباره تعامل ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی جدا از جریان پنج به علاوه یک وجود دارد.ما نگرانی های آژانس بین المللی انرژی اتمی را قبول داریم و این یکی از دلایلی است که ما بر سر میز مذاکره حاضر شده ایم و تلاش می کنیم به توافقی جامع برسیم.معتقدیم که ایران باید تعامل بیشتری با آژانس داشته باشد.
*** همچنان شکاف های خیلی بزرگی وجود دارد
وی افزود:مطمئنا ما و آژانس نگرانی های مشترکی داریم.ما گفته ایم که در میز مذاکره پیشرفت هایی داشته ایم اما بر اساس آنچه جان کری وزیر خارجه کشورمان در وین گفت ، همچنان شکاف های خیلی بزرگی وجود دارد.این موضوع سبب شده که ما بگوییم به زمان بیشتری برای رسیدگی به آنها نیازمندیم.
*** ما به همه تعهداتمان درباره آزاد سازی داراییها عمل کردهایم
هارف در پاسخ به سوالی در رابطه با آزادسازی دارایی های مسدود شده ایران گفت:ما به همه تعهداتمان درباره آزاد سازی داراییها عمل کردهایم و آنها را نگه نداشته ایم.این داراییها در کشورهای دیگر قرار دارند. ما به تعهداتی که بر عهده داشته ایم عمل کرده ایم .ما این داراییها را آزاد کرده ایم و آنچه نیاز بوده است ، انجام داده ایم و آنها هم به همه تعهدات خود بر اساس طرح اقدام مشترک عمل کرده اند.
*** 2.8 میلیارد دلار در چهار قسط پرداخت خواهد شد
وی افزود: دو میلیارد و هشتصد میلیون دلار به گونه ای تقسیم بندی شده است که در مدت شش ماه آزاد خواهد شد.این زمان دقیق است و چیزی به آن اضافه نخواهد شد. این پول در این مدت زمانی به چهار قسط تقسیم بندی شده است.
هارف در ادامه گفت:دو قسط از این پول حداقل به دلیل برخی کارهایی است که آنها باید درباره تبدیل و رقیق سازی ذخیره اورانیوم خود انجام دهند و دو قسط دیگر پرداخت های ماهیانه خواهد بود.ایران به عنوان بخشی از تمدید زمان مذاکرات متعهد شده است بیست و پنج کیلوگرم از اکسید اورانیوم غنی شده با غنای بیست درصد را به صفحه های سوخت برای راکتور تحقیقاتی تهران تبدیل کند و به کار تبدیل اکسید به صفحه سوخت ادامه دهند تا همه اکسید ها به سوخت بدل شوند.
*** ایران نمیتواندچیزی را در اراک نصب کنند
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه گفت:آنها به همه تعهداتشان در طرح اقدام مشترک در رابطه با پیشبرد برنامه اتمی خود و توقف آن عمل کرده اند.آنها نمی توانند چیزی را در اراک نصب کنند.به علاوه اینکه آنها متعهد شده اند اکسید اورانیوم خود را به صفحه های سوخت تبدیل کنند که به نظر ما این گام مهمی است و ما هم متعهد شده ایم که بر اساس تقسیم بندی همانند شش ماه اول دارایی های آنها را آزاد و به آنها پرداخت کنیم.
*** مذاکراتی دو جانبه و مستقیم با ایرانیها خواهیم داشت
وی درباره زمان از سرگیری مذاکرات اتمی ایران گفت:به نظرم چهار ماه آینده ترکیبی از مذاکرات بین پنج به علاوه یک و اتحادیه اروپا با ایرانی ها خواهد بود.ما مذاکراتی دو جانبه و مستقیم با ایرانیها خواهیم داشت.کارشناسان هم مذاکراتی با هم خواهند داشت.به نظرم شما در چهار ماه آینده شاهد ترکیبی از این مذاکرات خواهید بود.
*** رایزنیهای گستردهای در مورد غزه داریم
وی درباره تحولات غزه گفت:جان کری وزیر خارجه کشورمان دیروز وارد قاهره شد و با مقامات سیاسی درباره درگیری بین اسرائیل و غزه و تلاشهای در جریان برای رسیدن به آتش بس دیدارهایی داشت.شب گذشته وزیر خارجه کشورمان با بان کی مون دبیرکل سازمان ملل دیدار کرد تا تحولات اخیر در منطقه را بررسی کنند.امروز صبح هم وی با وزیر خارجه مصر،دبیرکل اتحادیه عرب و السیسی رئیس جمهور مصر دیدار کرد.جان کری همچنین دیدارهایی با دو مقام فلسطینی داشت.
وزیر خارجه درباره تحولات منطقه با شرکای منطقه ای ما در تماس است و همانطور که گفتم در پایان هفته او چندین بار با نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل تماس تلفنی داشت و او همچنین تماس هایی با لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا داشت.او همچنین تماسهایی با محمود عباس،داوود اغلو وزیر خارجه ترکیه و برخی وزرای خارجه اتحادیه اروپا داشت.او همچنین در تماسی تلفنی با جوده وزیر خارجه اردن و العطیه وزیر خارجه قطر تحولات منطقه و تلاشها برای رسیدن به آتش بس را بررسی کردند.
*** هشدارهای مسافرتی برای سفر اتباع خود به اسرائیل صادر کردیم
هارف در ادامه گفت:ما به این دلیل هشدارهای مسافرتی درباره اتباع خود به اسرائیل صادر کردیم زیرا اولویت اولیه ما حفاظت از شهروندان آمریکایی در خارج از کشور است.در ماههای مارس و دسامبر سال دو هزار و دوازده هم وازرت خارجه هشدارهای مسافرتی برای اتباع کشور درباره سفر به اسرائیل،کرانه باختری و غزه صادر کرد. اوضاع فعلی به نظر ما صدور هشدار برای اتباعمان را ضروری می کرد زیرا حفاظت از آنها برای ما بسیار ضروری است.ما شاهد حملات به حومه فرودگاه بن گورین بودیم و پس از مشورت با پیمانکاران آمریکایی در این فرودگاه انتشار این هشدار بسیار ضروری بود.ما در این رابطه هم با مقامات اسرائیلی مشورت کردیم. ما از اتباع خود خواستیم از سفرهای غیرضروری به منطقه و کرانه باختری خودداری کنند.ما همچنین هشدار شدیدی درباره هرگونه سفر به غزه صادر کرده ایم.با توجه به حملات به مجاورت فرودگاه بن گورین این موضوع سبب شده است که سازمان فدرال هوانوردی آمریکا این اخطار را صادر کند و نمی خواهیم که در بیست و چهار ساعت هیچ هواپیمای آمریکایی در این فرودگاه نشست و برخاست کند.امکان تمدید این اخطار وجود دارد.
*** سفارت ما در تلآویو باز است
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره احتمال تعطیلی سفارت خانه و کنسولگری های این کشور و تخلیه اتباع در فلسطین اشغالی گفت: سفارت ما در تلآویو باز است و به فعالیت خود ادامه می دهد. ما همچنین کنسولگری داریم که با تعداد کمی از کارکنان به کار خود ادامه می دهد و تنها در موارد اضطراری خدمات کنسولی ارائه می دهد.کنسولگری ما در بیت المقدس(قدس اشغالی)به طور عادی به فعالیت خود ادامه می دهد.
*** اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند
هارف در ادامه باز هم مدعی شد اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند.ما به دنبال دستیابی به آتش بس همانند سال دو هزار و دوازده هستیم و بحث هایی جدی و سازنده انجام شد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه افزود:همانطور که رئیس جمهور دیروز گفت اسرائیل حق دفاع از خود را دارد و آنها به ما این تضمین را داده اند که هر گامی را که لازم باشد برای حفاظت از غیرنظامیان بردارند.رئیس جمهور همچنین دیروز گفت ما نگران افزایش شمار تلفات غیرنظامیان فلسطینی هستیم و به نظرم این موضوع واضح است که آنها باید گام های بیشتری بردارند و اسرائیل حق دفاع از خود را دارد و در این مورد هم آنها اینگونه رفتار کرده اند زیرا حماس به قلمرو آنها موشکپرانی کرده است.
**** نمیدانیم چه تعداد از شهروندان آمریکایی در ارتش اسرائیل خدمت میکنند!
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که پرسید آیا گزارشهای موجود درباره حضور دو هزار آمریکایی در ارتش اسرائیل را تایید می کنید؟گفت:وزارت خارجه آمریکا آماری درباره اینکه چه تعداد از شهروندان آمریکایی در آنجا خدمت می کنند،در اختیار ندارد.
هارف درباره تحولات اوکراین هم گفت: وزیر خارجه همچنین در حال بررسی تحولات اوکراین و موضوع هواپیمای مالزی است و در این زمینه با وزرای خارجه مالزی ، فرانسه،هلند،نروژ،روسیه و کاترین اشتون تماسهای تلفنی داشت.
وی افزود: اگر به چگونگی ساقط کردن هواپیما توجه کنیم ،ساقط شدن آن می تواند با شلیک موشک SA11انجام شده باشد که از زمین ومناطق تحت کنترل شورشیان شلیک شده است.من تاکنون هیچ اطلاعاتی در اختیار ندارم که نشان دهد در هنگام عبور هواپیما از شرق اوکراین یک جنگنده اوکراینی درکنار آن بوده باشد و رئیس جمهور اوکراین هم گفته که این هواپیما در آنجا نبوده است.رئیس جمهور اوکراین متعهد به آتش بس در چهل کیلومتر در اطراف منطقه سقوط هواپیما است.ما نگران درگیریها در شرق اوکراین هستیم و از رئیس جمهور پوتین خواسته ایم برای پایان درگیریها کمک کند.
*** اطلاعات زیادی داریم که اثبات میکند هواپیمای مالزی با شلیک موشک جداییطلبان ساقط شده است
هارف در ادامه گفت:ما اطلاعات زیادی در اختیار داریم که ادعایمان را اثبات میکند که این هواپیما با شلیک موشک جدایی طلبان ساقط شده است و ما درباره این موضوع در روزهای آینده صحبت خواهیم کرد.مقامات مالزی هم از جدایی طلبان اوکراین سه درخواست داشته اند که اجساد به خارکیف منتقل و به نماینده هلند تحویل شود و جعبه های سیاه هواپیما به تیم مالزیایی تحویل شود و تضمین های لازم برای دسترسی به محل سقوط هواپیما به منظور آغاز تحقیقات فراهم گردد و تاکنون این سه درخواست اجابت شده است.
انتهای پیام/