سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره موضوع کشف ماده سرطان‌زا در داروی رانیتیدین و بررسی نمونه‌های ایرانی آن توضیح داد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، از دو ماه پیش سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) و سازمان غذا و دارو  اروپا  (EMA) اعلام کردند که پس از دریافت گزارش‌هایی از وجود یک ناخالصی در داروی زانتاک (رانیتیدین) بررسی ایمنی این دارو را آغاز کرده‌اند.
 
این ناخالصی پیش تر در تعدادی از داروهای فشارخون شناسایی شده بود، پس از مدت از اطلاعیه اولیه، سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) رسما اعلام کرد که مقادیر غیرقابل قبولی از ناخالصی احتمالا سرطان‌زای NDMA را در داروی زانتاک (رانیتیدین) و فرم‌های ژنریک آن کشف کرده است.
 
به دنبال ریکال جهانی داروی رانیتیدین و هشدار سازمان غذا و دارو ایالات متحده آمریکا (FDA)، سازمان غذا و دارو ایران نیز بررسی وجود ناخالصی سرطان زا (NDMA) در فراورده‌های رانیتیدین را آغاز کرده است.

نمونه برداری از رانیتیدین ‌های ایرانی از یک ماه پیش

مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در ۷ مهر ماه ۱۳۹۸ نامه‌ای به شرکت های داروسازی تولید کننده رانیتیدین ابلاغ کرد که بر اساس آن شرکت ها باید نمونه ای از داروی خود را به سازمان غذا و دارو ارسال کنند.
 
در این نامه آمده است: «با توجه به گزارشات ارائه شده از سوی سازمان غذا و دارو ایالات متحده آمریکا (FDA) مبنی بر شناسایی ناخالصی نیتروزامین از نوع (NDMA) در فراورده‌های رانیتیدین، لازم است آزمایشات لازم جهت بررسی میزان ناخالصی فوق در فراورده‌های رانیتیدین ساخت آن شرکت صورت گیرد.

بدین منظور مقرر فرمایید ظرف مدت ۳ روز نمونه‌هایی از محصولات رانیتیدین ساخت آن شرکت (قرص و شربت) جهت انجام آزمایشات به این اداره کل ارسال گردد، همچنین اگر شرکتی برای ساخت محصولات رانیتیدین از منابع ماده اولیه متفاوتی استفاده می‌کند، لازم است نمونه‌های محصول برای هر منبع ماده اولیه (با ذکر نام منبع) جداگانه ارسال گردند.»

تاکنون رانیتیدین ایرانی با ماده سرطان زا گزارش نشده است

در روزهای گذشته موضوع ریکال داروی رانیتیدین موجب نگرانی برخی مصرف کنندگان شده است، کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره سرطان‌زا بودن داروی رانیتیدین اظهار کرد: بر اساس ریکال جهانی و گزارش سازمان غذا و دارو ایالات متحده آمریکا (FDA) مبنی بر شناسایی ناخالصی سرطان زا  نیتروزامین از نوع (NDMA) در فراورده‌های رانیتیدین، سازمان غذا و دارو ایران به شرکت های تولیدکننده داروی رانیتیتدن اعلام کرده است تا نمونه هایی از دارویی تولیدی خود را به سازمان غذ ا و دارو برای بررسی ارسال کنند.
 
وی ادامه داد: تاکنون وجود ناخالصی سرطان‌زا در رانیتیدین های ایرانی گزارش نشده است، از طرفی باید توجه داشت که موضوع ریکال دارو در همه دنیا جود دارد و پیش تر نیز مسئله ریکال لوزارتان و والسارتان مطرح شده بود و برخی شرکت ها داروی خود را ریکال کردند و اکنون نیز شرکت های داروسازی تولیدکننده رانیتیدین خود داوطلبانه اقدام به نمونه برداری و بررسی دارو کردند.
 
سخنگوی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: جای نگرانی وجود ندارد و سازمان غذا و دارو مراقبت سلامت بیماران است و تاکنون نیز گزارشی مبنی بر وجود ماده اولیه سرطان‌زا در رانیتیدین نداشتیم و بررسی ها طبق فرآیندها و قوانین سازمان غذا و دارو ادامه دارد.
 
انتهای پیام/

ریکال رانیتیدین سرطان زا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۰۲:۳۱ ۲۲ شهريور ۱۳۹۹
چرا این همه سال قرص رانیتدین خوردیم ولی هیچ سرطانی مشاهده نشد ولی یکدفعه از کل بازار جمع شد وگفتن که سراطان زاست باز چه چیزی پشت پرده است که نمیخواهید مردم. اگاه باشه
با مردم روراست باشین
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۲:۵۹ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
نمونه برداری را خود سازمان باید از داروخانه ها انجام بده. نه اینکه از شرکت بخواهد که بفرسته!
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۰۰:۳۷ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
اگه واقعا این داروها مشکل داره برای چی اجازه فروش میدهند
Iran (Islamic Republic of)
معصومه
۰۵:۱۱ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
من که یه شب هم بدون رانیتیدین نمیتونم بخوابم تاصبح ترش میکنم حالم بدمیشه
United States of America
ناشناس
۲۰:۱۶ ۲۰ فروردين ۱۳۹۹
چرا درباره سرطان زا بودن قرص رانیتیدین بدون معطلی اقدام نم کنید مسله جدیست بسیار از مردم ایران بیماری معده دارند و باید تا اخر عمر قرص رانیتیدین مصرف کنند و جوابی درست وجدی نیاز دارند توضیحات کافی در باره این مشکل در دست نیس واقعا جای نگرانی دارد که ایا میتوان با اسودگی به مصرف رانیتیدین ادامه دهیم یا داروی دیگری به دستور دکتر جایگزین کنیم که خود نیاز به تجربه و تحقیق دارد ؟ درانتها خواهشمنداست پاسخ این پرسش را در اختیار مصرف کنندگان این دارو هرچه زودتر منتشر بفرمایید .
Iran (Islamic Republic of)
عماد
۲۳:۱۴ ۰۵ آبان ۱۳۹۸
همه داروها به طور دایم مصرف کردن سرطان زا هستند شاید همه سرطان نگیرند ولی بعضیها را در گیر کند مخصوصا اگر تشخیص نادرست باشدداروی معده را بی نسخه میدهندمخصوصا رانی تیدین وشربت معده را درصورتیکه داروخانه ها فقط مبلغی روی قیمت میکشند وداروی معده را دست مریض میدهند بعضی بیماریهای معده اگر طول بکشد وبیمار مدتهادارو مصرف کند درخانوادهای باسابقه سرطان روده ومعده باید دکتر داروخانه به بیمار مشاوره بدهد که مثلا چند سال مصرف میکنی چرا بااین دارو خوب نشدی که بیما ر هوشیار باشد وبارها این مسایل پیش امده من برای ثواب این رانوشتم چاپ کنید تابیماران ودکترهای داروخانه بیشتر توجه کنند برای ازمایش ده عدد قرص رانیتیدین از داروخانه بگیرید هیچ سوال جوابی از شما نمیکنند وزمانی بیمار متوجه میشود که دیر شده است