رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به جایگاه استان کرمان در صادرات گفت: کرمان پرچمدار تولید پسته در کشور است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، کامبیز بازرگان رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در دیدار با علی زینی وند استاندار کرمان گفت: تناژ محصولات زراعی در کشور بیشتر باغبانی است اما محصولات باغبانی با توجه به جایگاه صادراتی و ارزش افزوده ای که دارند، مزیت نسبی ویژه ای برای کشور دارند.

او افزود: زعفران، پسته، زرشک و عناب از جمله محصولاتی هستند که جایگاه ویژه ای در صادرات دارند و استان کرمان در این زمینه دارای اهمیت ویژه ای است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه کرمان پرچمدار تولید پسته در کشور است، گفت: باغبانی در این استان مزیت نسبی در کشور دارد.

بازرگان با اشاره به اینکه موسسه سرم سازی رازی با پنج شعبه که یکی از آن ها در کرمان قرار دارد از افتخارات کشور است، تصریح کرد: شعبه موسسه تحقیقات سرم سازی رازی حدود ۸۰ درصد واکسن دام و طیور و حتی بخشی از واکسن انسانی را تولید می کند.

او بیان داشت: مجموعه تحقیقاتی کالبدی در وزارت جهاد کشاورزی مانند سایر وزارتخانه ها وجود دارد که در این مجموعه حدود ۹ هزار نفر در کل کشور مشغول به فعالیت هستند و حدود ۲ هزار و ۳۰۰ نفر اعضای هیئت علمی دارد.

رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه ۲۰ موسسه و ۳۴ مرکز تحقیقات در حوزه های مختلف در استان های کشور راه اندازی شده است، گفت: در این مراکز همکاری های مناسبی برای پیشبرد اهداف استان ها صورت می گیرد.

بازرگان افزود: در این زمینه همکاری های خوبی با دانشگاهیان صورت گرفته است که البته مجموعه تحقیقاتی که در حوزه کشاورزی انجام می شود باید پیشرو باشد و نوگرایی در آن صورت گیرد.

او تصریح کرد: نوگرایی در تحقیقات کشاورزی وابسته به امکانات، تجهیزات و اراضی است و پژوهش باید نوگرا باشد، بنابراین برای تحقق این امر نیازمند تجهیزات و امکانات نو هستیم.

بازرگان همگرایی در تخصص ها  را مهم ترین راهکار بهبود وضعیت صادرات دانست و بیان داشت: بازارهای هدف صادراتی باید با بررسی و در نظر گرفتن سلایق تقویت شود تا ارزآوری خوبی برای کشور به ارمغان آورد.

علی زینی وند استاندار کرمان نیز گفت: سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان در بخش‌های ارتقاء بهره وری از منابع آب، مصرف نهاده‌ها و افزایش تولید در واحد سطح خوب کار کرده است.

او افزود: مرکز تحقیقات وزارت کشاورزی یک مرکز بسیار مهم به ویژه برای استان کرمان است.

زینی وند با اشاره به اینکه متأسفانه آگاهی نداشتن مردم نسبت به ظرفیت‌ها باعث شده کشاورزی استان کرمان هنوز به روش سنتی انجام شود، تصریح کرد: با تغییر الگوی کشت می‌توان هم بهره‌وری بیشتر از منابع داشت و هم درآمد کشاورز افزایش پیدا کند.

انتهای پیام/ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار