انکوتی گفت:برگزاری سوگواره تعزیه ده زیار به یک مطالبه عمومی در کشور تبدیل شده است و در زمان برگزاری سوگواره، میزبان چندین هزار نفر هستیم.

جلسه شورای هماهنگی برگزاری سوگواره ملی تعزیه ده زیار ظهر امروز با حضور رحمان جلالی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان، علی بابایی فرماندار شهرستان کرمان، محمدرضا علیزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، مجتبی اسدی رئیس حوزه هنری استان کرمان و تعدادی از مسئولان استان در استانداری کرمان برگزار شد.

محمدرضا علیزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در این جلسه با بیان اینکه روستای ده زیار به یک قطب فرهنگی، مذهبی در استان کرمان تبدیل شده است، گفت: ده زیار در سال‌های اخیر در حوزه فعالیت‌های فرهنگی، مذهبی در عرصه‌های مختلف پیشگام و در مواردی علمدار بوده و افتخارآفرینی کرده است.

 او می گوید: برگزاری برنامه‌های متعدد فرهنگی، مذهبی در این روستا، هویت این روستا و نگاه‌هایی را که از گذشته به این روستا بوده، تغییر داده است و امروز همه ده زیار را به عنوان یک روستای فرهنگی به ویژه در حوزه تعزیه و قرآن می‌شناسند.

 به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان این اتفاق به همت خود مردم روستا ایجاد شده و دولت نقش آن چنانی در این تغییر نگاه نداشته است. 

او می گوید: برگزاری سوگواره‌های مختلف استانی و کشوری تعزیه، امروز ده زیار را به خاستگاه تعزیه کشور تبدیل کرده است.

به گفته علیزاده از نظر قرآنی هم  پارسال روستای ده زیار به عنوان روستای نمونه قرآنی استان، انتخاب و معرفی شد.

او گفت: در استان کرمان، در شهر‌ها و روستا‌های مختلف آیین سنتی، مذهبی تعزیه خوانی برگزار می‌شود؛ اما تحرک آنچنانی وجود ندارد و روستای ده زیار عَلَم تعزیه استان کرمان را برافراشته است و در مناسبت‌های مختلف مذهبی و حتی ملی، آیین تعزیه خوانی در این روستا در حال برگزاری است و در این زمینه رویداد‌های استانی و ملی با حضور اساتید کشوری برگزار می‌شود.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان می گوید: در این سال‌ها سعی کردیم در حد حداقل‌ها از سوگواره تعزیه ده زیار حمایت کنیم و  آنچه که در برگزاری این برنامه‌ها و رویداد‌ها اهمیت دارد آن است که خود مردم این روستا پای کار بوده و با محوریت هیئت تعزیه خوانی حضرت ابوالفضل (ع) ده زیار برای برگزاری آن همکاری می‌کنند.

شاخصه مردمی بودن سوگواره ملی تعزیه ده زیار باید حفظ شود

در این جلسه مجتبی اسدی رئیس حوزه هنری استان کرمان نیز نکته مثبت برگزاری سوگواره تعزیه ده زیار را مردمی بودن آن عنوان کرد و گفت: در مدت برگزاری سوگواره تعزیه ده زیار در سال‌های گذشته، تا جایی که توانسته‌ایم، همکاری کردیم؛ اما مردمی بودن این رویداد باید حفظ شود و مهم ترین شاخصه این رویداد همین است.

او می گوید: هر چه دخالت دولت در برگزاری این رویداد مذهبی کمتر باشد به بقای آن کمک بیشتری می‌کند و چه بسا ممکن است با تغییر دولت‌ها، نگاه‌ها نیز تغییر کند. 

به گفته اسدی حوزه هنری استان کرمان در مجموع از برگزاری این رویداد ملی در روستای ده زیار حمایت می‌کند و تا جایی که به مردمی بودن تعزیه لطمه نخورد، آماده همکاری هستیم.

سوگوار تعزیه ده زیار به یک مطالبه عمومی در کشور تبدیل شده است

ثارالله انکوتی، دبیر اجرایی سوگواره ملی تعزیه ده زیار نیز در این جلسه گفت: سوگواره ملی تعزیه ده زیار هر ساله به مناسب ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) برگزار می‌شود. 

او می گوید: امروز برگزاری سوگواره تعزیه ده زیار به یک مطالبه عمومی در کشور تبدیل شده است و برنامه‌ریزی‌ها برای برگزاری سوگواره ملی تعزیه ده زیار در دوره نهم از حدود سه ماه پیش انجام شده است و  مردم روستا این روز‌ها در حال آماده سازی فضای روستا و زیباسازی هستند تا بتوانند میزبان خوبی برای مردم از دورترین نقاط کشور باشند.

دبیر اجرایی سوگواره ملی تعزیه ده زیار گفت: کار زیباسازی روستا از ابتدای ماه رمضان در روستا آغاز شده و مردم به کمک جوانان هیئت تعزیه خوانی حضرت ابوالفضل (ع) در حال نماسازی دیوار‌های خانه‌های خود هستند.

او می گوید: نیازمند کمک بخشداری چترود و سایر مسئولان استانی هستیم تا معابر منتهی به محل برگزاری مراسم تعزیه در مسجد حضرت جوادالائمه آسفالت و روشنایی معابر تکمیل و تامین شود.

انکوتی گفت: از مردم روستای ده زیار که همت بسیار خوبی در برگزاری هر ساله این رویداد دارند، تشکر می‌کنم.

او می گوید: در زمان برگزاری سوگواره، هر شب میزبان چندین هزار نفر از علاقه‌مندان به این هنر آیینی از خارج  از روستا هستیم؛ بنابراین نیاز است جاده ورودی و خروجی روستا بازسازی و خط‌کشی شده و علائم هشدار دهنده ترافیکی نصب شود.

برگزاری رویداد سوگواره ملی تعزیه ده زیار باید تقویت شود

رحمان جلالی، معاون سیاسی استانداری کرمان بر همکاری دستگاه‌ها برای برگزاری این رویداد ملی در استان تاکید کرد و گفت: مردمی برگزار کردن سوگواره تعزیه ده زیار باید حفظ شود؛ اما ما نیز به عنوان دولت همکاری خواهیم کرد.

او می گوید: هر چه مردم بیشتر پای کار باشند، قطعا ماندگاری سوگواره در سال‌های آینده بیشتر خواهد شد.

معاون سیاسی  استاندار کرمان گفت: مصوبات جلسه شورای هماهنگی سوگواره باید عملیاتی شود و حتما پیگیری خواهیم کرد.

او می گوید: از افراد صاحب نظر در آیین تعزیه خوانی کشور برای شرکت در سوگواره ملی تعزیه ده زیار دعوت شود و پیگیری خواهیم کرد تا حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را در این مراسم داشته باشیم.

جلالی از اهتمام همه دست اندرکاران در برگزاری رویداد مذهبی سوگواره تعزیه در ده زیار در سال‌های گذشته تشکر  کرد و گفت: برگزاری رویداد‌های فرهنگی، مذهبی در استان می‌تواند از مشکلات اجتماعی و امنیتی جلوگیری کرده و باعث ارتقای سطح فرهنگی شود.

او حضور مردم از دورترین نقاط کشور برای شرکت در رویداد فرهنگی، مذهبی تعزیه را یک فرصت بزرگ دانست و گفت: باید از این ظرفیت استفاده بهینه کرد.

معاون سیاسی استانداری کرمان می گوید: مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بر حفظ سنت‌های مذهبی و باغبانی فرهنگی تاکید دارند و  آیین تعزیه خوانی، یکی از آیین‌های عزاداری در کشور است و مردم بسیار علاقه مند هستند؛ اما در رویداد سوگواره تعزیه باید از تحریفات جلوگیری کرد.

به گفته او سوگواره ملی تعزیه در ده زیار قطعا با کمک اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزه هنری استان کرمان به ارتقای سطح تعزیه استان و کشور کمک می‌کند و ظرفیت خوبی است. 

جلالی گفت: به سوگواره ملی تعزیه در ده زیار، نگاه استانی داریم و این سوگواره در واقع اعتبار استان است و به همین دلیل باید برای برگزاری هر چه باشکوه تر آن همکاری داشته باشیم؛ چرا که شاخصه‌های فرهنگی استان در آن دیده می‌شود.

او با تاکید بر اجرای مصوبات جلسه شورای هماهنگی سوگواره ملی تعزیه در ده زیار گفت: برگزاری رویداد سوگواره ملی تعزیه ده زیار باید تقویت شود.

سوگواره ملی تعزیه ده زیار به مناسبت ارتحال امام خمینی(ره)، خرداد ماه امسال برگزار می شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار